Home

VESTI

Džez spektakl u Akademiji 28

No Comments Najave

Džez spektakl u Akademiji 28 (24., 25. i 26. februar)

Već pet godina za redom, klub „Akademija 28“ i The Belgrade Dixieland Orchestra obeležavaju 26. februar, dan kada je 1917. god. izdata prva džez  ploča.

 

Rođendanski program otvoriće Chicago Jazz Band u četvrtak 24.02. od 21h, a specijalni gosti te večeri biće Bernat Font Trio iz Barselone.  Članovi trija su Bernat Font – osnivač, pijanista i kompozitor, Ivan Kovačević – kontrabasista, i Marti Elijes – bubnjar

 

Beogradska publika je već imala prilike da čuje ove talentovane muzičare koji inspiraciju pronalaze u korenima džez muzike. Pored brojnih poznatih numera, Bernat Font Trio će beogradskoj publici prezentovati i novi album „The Shout“ (Vrisak), koji simbolizuje savremenog čoveka u konstantnom kretanju, njegovu težnju za slobodom i promenama, kao i njegov individualizam.

 

U petak, 25.februara od 21h možete čuti mađarski bend Bohém Ragtime Jazz trio plus 1 koji nam dolazi iz Kečkemeta. Specifičnost njihovog performansa, i ono što je publiku širom sveta fasciniralo, je kombinovanje 13 različitih instrumenata u toku izvođenja svake numere. Trio je, pored koncerata u Mađarskoj, nastupao u Nemačkoj, Rumuniji i Engleskoj. Njihov repertoar, posebno osmišljen za ovaj sastav, sadrži sve tradicionalne džez stilove uključujući klasični Ragtime, New Orleans jazz, Dixieland i rani Swing.

 

Nakon fenomenalnih Mađara, nastupiće Dirty Mind Jazz Quintet od 23h.

 

 

 Džez spektakl u Akademiji 28 (24., 25. i 26. februar)

Džez spektakl u Akademiji 28


 

Pravi rođendanski spektakl očekuje vas 26. februara u klubu Akademija 28. Već od 18h u Galeriji Akademija 28, možete prisustvovati izložbi na temu: „Jazz umetnost koja ne bledi“. Za potpuniji doživljaj pobrinuće se džez i bluz pevačica Zora Vitas.

 

U 19:17, simbolično vreme koje ujedno predstavlja i godinu kada je izdata prva džez ploča, oglasiće se zvona i označiti 94. rođendan džeza. U rođendanskom raspoloženju nastavljamo od 20č uz domaćina The Belgrade Dixieland Orchestra.

 

The Belgrade Dixieland Orchestra osnovan je 2001. godine i ove godine proslavlja jubilarnih 10 godina postojanja i rada. Ovo je jedini orkestar na Balkanu koji oživljava i vraća atmosferu i duh muzike 20-ih i 30-ih godina proslog veka. Specifičnost The Belgrade Dixieland Orchestra, koji je sačinjen od osam članova, ogleda se u njihovim originalnim scenskim nastupima i garderobi.

 

Nakon njih imaćete priliku da ponovo čujete naše goste iz Španije, Bernat Font Trio, a za dobro raspoloženje do kraja večeri pobrinuće se Jazz Karavan A28, koji nastupa od 24h i sačinjavaju ga učenici Muzičke škole „Stanković“, studenti Muzičke akademije i mladi slobodni muzičari.

 

 

Više o eventu možete pronaći OVDE !!!