Home

VESTI

Drumagick (BRA) u klubu Gun!

No Comments Najave

Drumagick (BRA) u klubu Gun!Jair Claudinho aka Jr Deep i Guilherme Lopes, dva brata iz Sao Paola, većini poznata kao Drumagick su sinonim za elektronsku muziku prožetu "magijom" Brazila.

Svoju skoro 15 godina dugu karijeru započeli su davne 1996. kada je zvuk rhythm ‘n’ bass bio i dalje pod uticajem elektronskog hard core zvuka iz prve polovine 90-ih i kada se još uvek zvao Jungle.

 

Pored rada u klubovima, ovaj duo, rano kreće i u produkcijske vode. Na njihovim prvim izdanjima se čuje uticaj britanskih producenata kao što su : Ed Rush, Optical, Roni Size i DJ Hype, koji su u tom periodu kreirali scenu i pomerali drum’n’bass zvuk.

Danas ih prati titula “brazilski prinčevi DnB-a”, ali i reputacija istinskih naslednika puta koji su u modernom zvuku Brazila zacrtali Marky, Patife i XRS.
I upravo su svi oni vratili samba zvuk, u kombinaciji sa jakim basom, energičnim melodijama i dodirom fanka, u klubove širom sveta.

Koliko je ovaj mix moćan pokazala je 2004. godine, obrada hita Jorge Bena iz 1969. Take It Easy My Brother Charles – Easyboom, koja se probila do 3. mesta radio BBC 1 liste. Ovaj hit se ujedno upisao i na korice Worldwide kompilacije Gilles Petersona. Verovatno je baš ovaj događaj bio prava preporuka za Briana G i početak saradnje, u okviru njegovog label-a Liquid V.

 

 

Festival  Nauke 2010. godine

Festival Nauke 2010. godine

 

 

Već 2005. izlaze na kompilaciji Liquid V Club Sessions Vol 1, rame uz rame sa imenima poput Dj Marky, Roni Size, T power, Utah Jazz, D – Bridge, Q project, A – sides, Commix … Zvuk u ovom periodu biva obogaćen Jazz motivima poput traženog izdanja iz 2006. godine za kuću Vinyl Vibes Records – Night In Tunisia.

U godinama koje slede, Drumagick produkcijski povremeno napušta okvire dnb-a, sa ništa manje uspeha, poput Broken Beat izdanja – Disciples, koje izlazi na kompilaciji Modern clubber EP. Pored izdanja za Markyjev Innerground, paralelno rade i na razvoju svoje izdavačke etikete: Beatmasters Recordings, na čijim izdanjima se pored njih potpisuju i XRS, Marky, MJazzy i
Alex DB.

Danas je ova kuća poznata kao BMR, pod čijim logoom Drumagick objavljuje i svoje poslednje izdanje iz aprila 2010. godine, njihov treći LP, pod nazivom Dance Box. Pored dnb-a ovo izdanje donosi i naslove koji se žanrovski mogu podeliti pod House ili Broken Beat, ali ono što ih sve veže je SAMBA …

Nemojte propustiti priliku da ih vidite na ovogodišnjoj evropskoj turneji, jer je reč o dva izuzetna producenta i DJ-a. Saznajte zašto ih prati reputacija majstora vrhunskog klubskog događaja.

Domaću podršku čine Lemon (Baseline NS), Side 1 (BGD), Voja&Nelly (Sol de Verao).

 

 

 

Subota 11. decembar
DRUMAGICK @ GUN CLUB

Gosti: Lemon (Baseline NS), Side 1 (BGD), Voja&Nelly (Sol de Verao)

Cena karte 500 dinara u pretprodaji, 700 na dan nastupa.
Pretprodaja karata u kafeu Šikarica (Skadarska 22)
Vrata Gun Club-a se otvaraju u 22.30.