Home

VESTI

DJ Vadim/Mint

No Comments Najave

DJ Vadim/Mint

Nova vesti stižu iz Minta ::: 19.02. gostuje DJ Vadim.

 

Vadim je DJ i producent rođen u Lenjingradu, odrastao je u Londonu, a živi u Njujorku i na Karibima. Sa lakoćom prevazilazi ograničenost žanrovima, praktično ih neutrališući. Vodi se time da bi svet bio lepše mesto kada bi ljudi slušali rege, a u muzici ga interesuje samo ritam, bio on proizveden mašinom ili ljudskim vokalom.

DJ, promoter, strastveni kolekcionar ploča, radio voditelj, povremeno slikar, pisac i producent proveo je poslednju deceniju praćen velikim komercijalnim uspehom i odobravanjem kritike, bilo da se radi o snimljenoj muzici ili živim nastupima.

 

DJ Vadim/Mint

 

 

Sarađvao je sa imenima kao sto su: DJ Krush, Stevie Wonder, The Roots, Prince, Public Enemy, Dilated Peoples, Kraftwerk, Sly and the family stone, Fat Freddys Drop, Super Furry Animals, Paul Weller…

Poznat je i po tome što često sarađuje sa nepotpisanim umetnicima koji su kasnije dobijali i komercijalni uspeh. Još 1994. osnovao je svoju etiketu Jazz Fudge, ali je posle toga ipak njegove stvari potpisivao Ninja Tune. Trenutno je na BBE. U proseku, ima 175 nastupa godišnje, u preko 63 zemlje.

Bez obzira na to da li pravi instrumentalnu muziku kao podlogu za MC nastupe, producira izdanja sa proverenim vokalnim solistima ili pušta muziku u nekom klubu, DJ Vadim se bavi muzikom koja sjedinjuje različite trendove, i time postavlja trend.