Home

VESTI

DJ Rolando (USA) nastupa u Subotici

No Comments Najave

DJ Rolando (USA) nastupa u SuboticiRoland Rocha aka Rolando je rođen 1970. god. u Soutwest Detroit-u. Odrastao je u hispano američkom distriktu grada, kojim i danas dominiraju meksički imigranti u potrazi za poslom u teškim industrijskim uslovima grada.

Od rane mladosti bio je pod uticajem muzičke kulture svoga naroda sa korenima Latinske Amerike ispunjeni bogatim ritmovima i perkusijama.

 

Desilo se sredinom osamdesetih kada ga inspirisao mix Jeff Mils-a (u to vreme poznat kao dj wizzard) koji je u svojim setovima prezentovao novi i radikalni zvuk underground techna.

Tada slučajno preko zajednickog prijatelja Ruben Gonzales-a upoznaje Mad Mike Banks-a osnivača i inovatora underground resistance etikete iz Detroita i postaje jedan od prvih članova te enigmatske grupe. Ubrzo posle toga dobija sansu da putuje prvi put preko Atlantika u Evropu, Japan itd… gde koristeći dj veštine vrteći ploče na gramofonima konbinujući brzinu i poseban osecaj za mixovanje različitih muzičkih pravaca i ubrzo dobija epitet jednog od najboljih dj-va sveta.

 

 

DJ Rolando
DJ Rolando

 

 
U međuvremenu radi na produciranju muzike i pojavljuje se njegov prvi trek za UR pod nazivom "Jaguar" kojim probija sve granice na sceni techno muzike i biva proglašen za najbolju stvar te godine, a danas uživa titulu jednog od klasika za koji su čuli skoro svi koji imalo prate clubbing, a sa njima i oni koji nemaju dodirnih tačaka sa ovom vrstom muzike.

Traka se našla u torbama mnogih poznatih dj-va poput Laurent Garniera, Erick Morillo-a, Deny Tenaglia, pa čak i Oakenfold-a i Giles Peterson-s. 2002 osniva svoju etiketu Los Hermanos sa partnerima Gerald Mitchell-om i Mike Banks.

Posle 20 godina uspešne karijere moćemo da uživamo u njegovim ekstravagantnim dj karakteristikama po prvi put u Subotici gde će ga 9. aprila kao poznati domaćin ugostiti Muzic @ Gentlemen's pub-u, uz podršku dj seta takodje dobro osmišljenog za ovakve prilike poznatog dvojca iz Subotike.

Broj karata je ograničen a mi vas otvorenih vrata ocekujemo!!

 

 

Info i rezervacije:
060 686 3000
061 802 3308