Home

VESTI

DJ program 11. Trenchtown festivala

No Comments Najave

 

DJ program 11. Trenchtown festivala

Predstavljamo vam DJ program ovogodišnjeg regionalnog muzičkog festivala Trenchtown, koji će se održati od 29. aprila do 1. maja u fenomenalnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića.

Takođe ćemo vas upoznati sa popodnevnim programom koji će se održavati na Terasi i na koji smo veoma ponosni. Nastupiće poznati domaći Dj-evi i sound systemi koji će festivalsku šumu i kamp ispuniti roots reggae zvukom.

 

 

Nastupi DJ-eva održavaće se nakon koncerata bendova na Maloj bini, a žurka će trajati do duboko u noć.

 

Prvog festivalskog dana, 29. aprila, u okviru večeri Yardstyle nastupiće Felony Flats, Piece of Shh… i Moodswinger.

Felony Flats je jedan od onih DJ-eva koji pronalaze zajedničku nit između pesama koje bi verovatno retko pomenuli u istoj rečenici. Posebni kvalitet njegovog muzičkog izbora je apsolutna otvorenost, uvek u potrazi za pravom pesmom u datom trenutku.

Piece of Shh… je zapravo Goran Simonoski, etablirani producent i jedan od pokretača Belgradeyard Sound System kolektiva i istoimene emisije na Radiju B92 (2000-2009). Pod svojim Piece of Shh… pseudonimom on kombinuje dub uticaje sa komadićima eksperimentalne elektronike, kroz intenzivnu zvučnu paletu koja podseća na zvuk producenata kao što su Helixir ili Shackleton, mešajući uticaje 2step, dubstep i IDM produkcije.

Relja Bobić aka DJ Moodswinger je jedan od osnivača kolektiva Belgradeyard Sound System, kroz koji je od 1999. godine aktivan na srpskoj i međunarodnoj kulturnoj i muzičkoj sceni. Pored rada na istoimenoj radio emisiji, 2002. godine osnovao je Dis-patch Festival, koji je tokom svojih 9 izdanja srpskoj publici predstavio preko 300 autora iz 20 zemalja.

Pesme i teme natopljene basom i skoro isključivo pušta sa vinila, uz dodatno korišćenje zvučnih efekata i dezorijentišućeg uticaja dim mašine i stroboskopa.
 

 

 Trenchtown festival

Trenchtown festival

 

U subotu, 30. aprila, nastupiće Balkan's Hi-Fi i Funk Guru.

Muzički, Balkan's Hi-Fi, kolektiv sa članovima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, predstavlja jedinstveni „mash-up“ svih podžanrova reggae muzike sa zajedničkom karakteristikom „masne“ bas linije, čiji je jedini cilj, kao sami navode – „da ceo klub skače!“ Sa njim će nastupiti i MC Lewangz.

Funk Guru je više od 10 godina prisutan na hrvatskoj i regionalnoj drum'n'bass i dubstep sceni, kao DJ i član organizacije Confusion DJ's, dubstep promoter i organizator velikog broja žurki. Na Trenchtown festivalu će predstaviti svoju unikatnu kombinaciju dubstepa, hip hopa, break beata i drum'n'bassa.

Trećeg festivalskog dana, na Maloj bini Trenchtown festivala, nastupiće Tijana T. i Jan Nemeček.

Najpoznatija dama među domaćim DJ-evima u inostranstvu Tijana T. nastupala je u mnogim poznatim evropskim klubovima, a već nekoliko godina kao pevačica sarađuje sa cenjenim njujorškim producentom Abe Duqueom. U Srbiji niz godina unazad ima karijeru na televiziji, bila je i potparolka Exit festivala (2003-2008), kao i deo ekipe koja je napravila emisiju Jelen Top 10…

Jan Nemeček je jedan od najtalentovanijih i najproduktivnijih mladih Dj-eva u Srbiji. Sa nepunih 17 godina je nastupio na Exitu 2006. godine, a sa 19. je objavio debi vinil Multiply za Traffica Records. Za razliku od mnogih DJ-eva i producenata domaće techno scene, Jan preferira nastupe uživo, prezentujući i razvijajući svoje numere u direktnom kontaktu sa publikom na danceflooru.

Program na Terasi (svakog dana od 14 do 20h):
Petak, 29. april: King Calypso, Superstar Selecta, Dusahnbe Selecta
Subota, 30. april: Grassilije Selecta, Ital Vision Sound System, Reggae Maniac Crew
Nedelja, 1. maj: Herbal Queen, Show Me Selecta, Dr. Fuzz & Zoltan

 

 

 Trenchtown festival satnica

Trenchtown festival satnica

 

Poznati su svi izvođači koji će nastupiti na Velikoj bini Trenchtown festivala:

Petak, 29. april: FC Apatride Utd, Vrooom, Partibrejkers i Bei the Fish
Subota, 30. april: Svi na pod!, Vlada Divljan i Nevladina organizacija, Zemlja gruva i Ritam nereda
Nedelja, 1. maj: Sopot, The Beat Fleet, Dubioza kolektiv i The Carbonfools

Raspored nastupa na Maloj bini:
Petak, 29. april: Temple of the Smoke, D Zoo, Save Da Hood, Bdat Džutim, Smoke 'N' Soul, Yardstyle: Felony Flats, Piece of Shh… i Moodswinger
Subota, 30. april: Neuroleptic trio, Nafta, Teshki zulum, Kandžija, Iskaz, Balkan's Hi-Fi i Funk Guru
Nedelja, 1. maj: Bamwise, Ljudske potrebe, Goribor, The Mothership Orchestra, Tijana T. i Jan Nemeček

U toku je pretprodaja ulaznica za jedanaesti regionalni muzički festival Trenchtown. Dnevne ulaznice se mogu kupiti po ceni od 720 dinara, dok je za komplet karata za sve dane Festivala potrebno izdvojiti 1.790 dinara.

Prodajna mesta:
Beograd: biletarnica Beogradske arene, Info pult PC „Ušće“, blagajna Doma sindikata
Novi Sad: Pariski magazin (Kralja Aleksandra 12)
Subotica: The Code

Online prodaja karata je već u toku preko sajta Gigstix .
Od 29. aprila ulaznice će biti nešto skuplje.