Home

VESTI

DJ Goldierocks otvara Dizajnights

No Comments Najave

DJ Goldierocks otvara DizajnightsBritanska muzička i radijska atrakcija DJ Goldiroks (Goldierocks) nastupiće 7. juna pred beogradskom publikom u okviru muzičkog programa Beogradske nedelje dizajna „Dizajnights“.

 

DJ Goldiroks je autor globalnog radio programa „Selektor“, nastalog u produkciji British Council-a, koji predstavlja najbolju savremenu britansku muziku svih žanrova u 34 zemlje sveta, uključujući i Srbiju.

 

Ovaj nesvakidašnji muzički događaj biće specifičan i po lokaciji – Goldiroks će nastupiti na platou ispred Narodne biblioteke Srbije.

 

„Ona bi mogla da postane najuticajnija žena u popu“, The Evening Standard

 

„Goldiroks izvlači muziku iz britanskog podzemlja i predstavlja je celom svetu“, The Guardian

 

Iza imena Goldiroks krije se dvadesetosmogodišnja Sem Hol (Sam Hall), koja je pored „Selektora“ poznata i kao proslavljeni londonski di-džej, muzički kritičar i producent. Pored nastupa u londonskim klubovima, Goldiroks često gostuje na muzičkim festivalima širom sveta gde predstavlja aktuelnu i originalnu britansku muziku. Kao i u „Selektoru“, na njenim nastupima mogu se čuti indi, grajm, dabstep, folk, soul, elektro i svi drugi žanrovi u savremenoj britanskoj muzici. Na ovaj način, DJ Goldiroks i projekat „Selektor“ promovišu novi zvuk, talentovane izvođače i muzičku kulturu moderne Britanije.

„Selektor je najgotivniji radio program u Britaniji“, The Sunday Times
 

Svake nedelje, dvočasovni radio program „Selektor“ sluša više od četiri miliona ljudi u 34 zemlje širom sveta (pored Britanije, to su Meksiko, Kolumbija, Izrael, Poljska, Mađarska, Indonezija, Vijetnam, Bugarska, Turska…), a od 2010. emituje se i u programu šest lokalnih radio stanica u našoj zemlji. Naime, British Council je oformio mrežu  lokalnih radio stanica u Srbiji koje u okviru svog programa jednom nedeljno emituju ovaj šou. To su radio stanice u Kruševacu, Pančevu, Užicu, Bečeju, Kragujevacu i Leskovcu.

Do sada „Selektor“ je osvajao brojna priznanja, uključujući nagradu za radijski program godine u Mađarskoj, kao i prestižnu Sony Radio Academy Award. Na prošlogodišnjem internacionalnom Radijskom festivalu u Cirihu, „Selektor“ je dobio još jedno veliko priznanje osvojivši nagradu za najbolju međunarodnu radijsku emisiju.

 

 DJ Goldierocks otvara Dizajnights

DJ Goldierocks otvara Dizajnights

 

 

Radio „Selektor“ je dostupan i na Internetu 24 sata dnevno – na adresi www.selector-radio.com dostupna je arhiva emitovanih emisija, kao i intervjui, nastupi bendova, gostovanja di-džejeva, kao i informacije o događanjima koje organizuje radio „Selektor“ širom sveta. Zanimljivo je reći i da se program radio „Selektora“ emituje na letovima britanske avio-kompanije British Airways.
Ulaznice za nastup DJ Goldierocks su besplatne, ali obavezne za ulazak na događaj. Više informacija o načinu preuzimanja ulaznica dostupno je na www.britishcouncil.rs i www.belgradedesignweek.com