Home

VESTI

DJ Argy: Grčki party house iz Berlina

No Comments Najave

DJ Argy: Grčki party house iz BerlinaGrčki DJ Argy, sa jedne od najboljiih svetskih etiketa “Cadenza”, čiji je vođa poznati umetnik Lusijano, nastupiće u petak u klubu “Tube”.

Grk će predstaviti svoj house party set, izmiksovan sa dip i tek-hausom, a domaća podrška su Deki Milićević i Fakir.

Ovaj umetnik je sa svega 25 godina uspeo da postane jedan od elitnih di džejeva andergraund scene Berlina, u kome živi već više godina.

 

Probio se sa numerom iz 2005. godine “Love Dose”, koju je prikladno remiksovao Lusijano, i od tada nije stao.

 

Kroz prirodni talenat za igranje sa pesmama i konstantne gruvi DJ setove, u kojima ne zna za muzičke granice, prednjači u stvaranju pravih „soundscape“ zabava. Kako kaže, sev to čini sklop koji njegve žurke čini osvežavajuće drugačijim od od trenutno akutelnih nastupa u svetu klabinga.

 

 

DJ Argy: Grčki party house iz Berlina
 DJ Argy: Grčki party house iz Berlina
 

Kod mene je sve veoma energično. Uobičajeno vrtim između tri i četiri sata i težim da podignem tempo energičnim hausom sa, na neki način, tehno stilom miksovanja. Brže ploče vrtim sporije, a sporije brže. Nisam protiv sporije klupske muzike, ali mislim da 90 posto događaja privlači ljude koji žele da se malo isprazne od frustracije od radne nedelje, pa dok se izražavam kroz moju umetnost imam i tu činjenicu na umu. Znam da sam veoma ljubazan – opisuje Argy svoje žurke.

Argy je radio je i za lejblove kao što su Pokerflat, Cocoon, Objektivity, Deeply Rooted house, Ibadan, Defected, a 2009. godine osniva svoju etiketu These Days. Cena karte je 150 dinara do 00:30 sati, dok će se kasnije naplaćivati duplo više.

Dan kasnije u klubu “Tube” je disko house veče u izboru Pepea, Wise D i Kobea, a ulaz je slobodan. Akcija kluba “Tube“ “Mixology sessions”, u okviru koje će svake večeri do 00.30 sati većina koktela moći da se proba po ceni od 280 dinara, se nastavlja i ovog vikenda.