Home

VESTI

Deciji program Supernatural festivala

No Comments Najave

Deciji program Supernatural festivala

Najdraži gosti Supernatural festivala su deca! I ove godine veliki deo programa posvećen je njima. Sa najmlađim posetiocima Supernatural festivala ove godine družiće se Minja Subota, Dobrica Erić, KUD Vinčanci, pevaće im dečiji hor Čarolija, a voditelj programa biće Manda.

Roditelji će sa decom moći da uđu besplatno u Botaničku baštu 23. aprila 2011. godine sve do 12h.

Grupa muzičara predvođena Antonijem Pušićem (a.k.a. Rambo Amadeus) KUD Vinčanci nastupiće u dečijem programu Supernatural festivala.

Ovo neobično kulturno-umetničko društvo Vinčanci, inspirisani iskopinama u Vinči, kod Beograda, trude se da “ožive” zvukove i “muzičku” atmosferu kakva je bila pre 7.500 godina u ovom neolitskom naselju.

Aktivnosti naših predaka iz doba Neolita bile su lov, ribolov, pravljenje grnčarije, tkanje…a sve to bilo je ponekad i povod za slavlje. Njihov cilj je da sjedine naučne podatke i umetničke procese a sve u cilju da  se “oživi” taj istorijski period, da se probudi interesovanje za arheologiju, praistoriju i druge oblike kulturnog nasleđa.

 

 Deciji program Supernatural festivala

Deciji program Supernatural festivala

 

Dečiji hor “Čarolija” postoji već šest godina i radi pod dirigentskom palicom Leontine Pat, koja je i osnivač hora. Danas hor broji oko 250 mališana u Beogradu i oko 100 u Požarevcu i Smederevu što Čaroliju čini jedinstvenim dečijim ansamblom na celom Balkanu.

Pored istoimenog Festivala – Čarolija, na kome učestvuju i čiji su suosnivači, ovaj dečiji hor nastupa na brojnim društveno korisnim, humanitarnim ali i komercijalnim manifestacijama: Svetosavska Akademija, Dečiji sajam, Family fest, Supernatural Festival, Mamut fest, Smederevska jesen, Beogradski karneval brodova, ulica Otvorenog srca, Moj stočić, Prihvatilište, Veliko srce – Fond NJKV princeze Katarine, koncerti u PC Ušće, Delta city, Merkatoru.

U 2009. godini objavili su CD "Najveći hitovi hora Čarolija" u produkciji City Records-a, a njihova autorska pesma "Đaci vas mole – usporite pored škole", postala je deo beogradske a zatim i Nacionalne strategije zaštite dece u saobraćaju, za šta su 2008. godine dobili nagradu za najbolju non-profit kampanju na manifestaciji "Noć Reklamoždera".
 

 

 Deciji program Supernatural festivala

Deciji program Supernatural festivala

   

 

Decu će zabavljati njihov omiljeni voditelj Manda, a pevaće im Minja Subota i recitovati im naš poznati pesnik Dobrica Erić.

Supernatural festival, multimedijalni događaj koji slavi Dan planete Zemlje donosi mnogo noviteta na novoj lokaciji, ali ostaje veran osnovnoj ideji – očuvanju životne sredine.

Posetioci će imati priliku da uživaju u prirodi, organskoj hrani, zabavnim radionicama, zanimljivim predavanjima, dobrom druženju i “easy listening” muzici.

Među izvođačima biće naš čuveni kompozitor klasične muzike Aleksandar Simić sa svojim ansamblom Serafimi hrvatski šansonjer Ibrica Jusić i poznati italijanski džez muzičar, producent i gitarista Nikola Konte, koji će nastupiti sa svojim šestočlanim bendom Jazz Combo!

Predstavljamo i EKO program Supernatural festivala

Na Eko sajmu predstaviće se Ekopoetika, nova edicija izdavačke kuće Geopoetika. Posle sedamnaest godina tzv. društveno odgovornog rada u izdavaštvu, Geopoetika je poželela da proširi svoj uticaj i na pojedinačnu i kolektivnu svest o ličnoj ekološkoj odgovornosti ljudi koji se služe srpskim jezikom.

Da bi upotpunili svoju zamisao, novu ediciju obukli su novo dizajnersko ruho, ali učinili i jednu suštinsku novinu, među prvima u Srbiji i na Balkanu, a možda i prvi: ušli su u lanac proizvodnje i upotrebe ekološkog papira sa podrazumevajućim sertifikatom. Time Geopoetika daje primer – odgovornosti nad budućnosti života na planeti Zemlji, života današnje dece i generacija koje tek dolaze.

Biće tu i Beogradski festival cveća – manifestacija koja na istom mestu okuplja veliki broj učesnika koji se na bilo koji način bave ili je njihov rad inspirisan prirodom i cvećem, ekologijom i zaštitom životne sredine.
 

 

 Deciji program Supernatural festivala

Deciji program Supernatural festivala

 

 

Eko seminare držaće i sekretar beogradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Goran Trivan. Sekretarijat obavlja poslove zaštite životne sredine na teritoriji svih 17 gradskih opština a bavi se i finansiranjem i praćenjem različitih konkretnih aktivnosti usmerenih upravo u pravcu podizanja svesti o održivom razvoju.

Kako je Sekretarijat od samog početka podržavao sve aktivnosti Supernatural organizacije, i ove godine se nastavlja uspešna saradnja.

Neven Marinović, izvršni direktor Smart Kolektiv-a, vodeće organizacije u Srbiji u oblasti CSR-a (Društveno Odgovornog Poslovanja) i socijalnih komonukacija, takođe je jedan od predavača.

Zajedno sa Privrednom Komorom Srbije i Fondom za Otvoreno Društvo, Smart Kolektiv je pokrenuo program Inicijativa za Odgovorno Poslovanje, kao stratečku i nacionalnu platformu za razvoj CSR-a u zemlji.

Karte u predprodaji za festival mogu da se nabave od 28. marta u Kulturnom Centru Parobrod (Kapetan Misina 6) i na biletarnici Botaničke bašte po ceni od 500 dinara. Broj karata je ograničen! U prodaji je samo 2.000 ulaznica!

Roditelji sa decom mogu da uđu besplatno do 12h.