Home

VESTI

Deadbeat uživo povodom 10 godina Dis-patch-a

No Comments Najave

Deadbeat uživo povodom 10 godina Dis-patch-aU okviru novog serijala zabava pod nazivom Haunted Dancehall, 20. oktobra u klubu 20/44 na Ušću biće obeleženo 10 godina od održavanja prvog događaja pod Dis-patch etiketom, odnosno jedna decenija od otvaranja prvog izdanja istoimenog festivala u oktobru 2002. godine u Etnografskom muzeju u Beogradu.

   

Događaj koji je tada predstavio savremenu bečku scenu elektronske noise muzike i izdavačku kuću Mego bio je prvi u nizu koji se nastavio tokom ukupno 9 izdanja festivala, na kojima je predstavljeno preko 300 autora iz dvadesetak zemalja koji su nastupali u brojnim prostorima širom Beograda.
    

U periodu od 2002. do 2010. godine, kada je Dis-patch objavio gašenje svog centralnog festivalskog događaja, kroz ovaj specifičan festivalski format svakog oktobra u Beogradu gotovali su renomirani izvođači i autori iz domena savremene muzike, novih medija, vizuelne kulture i transdisciplinarnog  stvaralaštva. Koncerte su pratile i izložbe, instalacije, predavanja, radionice i nekoliko svetskih premijera performansa koji su pripremani specijalno za beogradsku publiku. Dis-patch je učestvovao u produkciji radova nekih od renomiranih svetskih autora koji su u okviru festivala realizovali rezidencijalne programe, a kroz razvijenu međunarodnu saradnju neki od domaćih autora su se po prvi put predstavili na evropskim i američkim festivalima.

 

Od 2010. godine aktivnosti ovog kolektiva nisu vezane za sopstvenu festivalsku produkciju, ali se nižu brojne saradnje i ko-produkcije sa partnerima iz Srbije, regiona i inostranstva, izložbe, gostujući programi na festivalima i umetničke radionice. Novi serijal u klubu 20/44 upravo je takva saradnja sa kolektivom Disco Not Disco, kroz koji će se predstavljati živi nastupi i ekskluzivna gostovanja iz domena klupske muzike kakva je nekada negovana i u okviru festivala. Prvi specijalni gost koji će otvoriti serijal je Scott Monteith, poznatiji pod imenom DEADBEAT, koji je svoj prvi i jedini nastup u Srbiji imao upravo u okviru Dis-patch Festivala 2008. godine. 

 

 

 Deadbeat uživo povodom 10 godina Dis-patch-a

Deadbeat uživo povodom 10 godina Dis-patch-a

 

 

Njegovo drugo pojavljivanje u Beogradu sledi ubrzo nakon objavljivanja osmog studijskog albuma, jednostavno naslovljenog "Eight", koji potvrđuje njegov status jednog od najuzbudljivijih producenata posvećenih susretu dub-a i elektronske plesne muzike. Svoje radove je objavljivao za izdavače kao što su ~scape, Wagon Repair, Musique Risque ili Imbalance, a pored toga je ostvario i niz saradnji sa pevačima i producentima kao što su Monolake, Pole, Tikiman i drugi. Pre nekoliko godina pokrenuo je i sopstvenu izdavačku kuću BLKRTZ, za koju danas objavljuje većinu svojih produkcija,

U subotu 20. oktobra na brodu 20/44 lokalnu DJ podršku će pružiti Schwabe, Thinker, i osnivači Dis-patch-a Piece of Shh.. i Moodswinger, a ulaznica koja se može kupiti isključivo na vratima kluba košta 500 RSD. Kapacitet serijala Haunted Dancehall je ograničeni na 200 posetilaca, a sledeća žurka zakazana je za 2. novembar kada će u Beogradu uživo nastupiti Rod Model iz Detroita, poznat po projektu DEEPCHORD.

www.facebook.com/dis.patch.festival
www.soundcloud.com/deadbeat
www.facebook.com/pages/Klub-2044/218851144794013