Home

VESTI

Dave Clarke u Beogradu nakon 3 godine

No Comments Najave

Dave Clarke u Beogradu nakon 3 godine Lucky Records Showcase nam je spremio još jedno iznenađenje… U subotu 24. novembra u klubu KPGT u Beogradu nastupiće Dave Clarke DJ i producent, techno baron, anarhista koji u srcu nosi punk.

Dave Clake je trebao da nastupi u Beogradu 2010 godine, ali taj event je nažalost otkazan i posle dugog isčekivanja njegovi verni fanovi će imati priliku opet da ga čuju u našoj prestonici.

Rame uz rame sa Dave-om mix pult će deliti i čuveni DJ i producent iz Banja Luke, Mladen Tomić , osnivač DJ organizacije Funky Criminimalz i izdavačke kuće Lucky Records, DJ i producent Speedy i Milenko & Nicolas Koll.

 

“Ja sam pirat koji čuva svoj plen,” kaže Dave Clarke sa ironičnim osmehom. On citira BowWowWow, odnosno njihovu pesmu ‘C30, C60, C90, Go’, trideset godina staru tribal punk-pop odu.

 

BowWowWow pominje kada govori o svom vinil fetišu, iako ih u svojoj profesionalnoj karijeri nije koristio godinama unazad.

 

Clarke je rođen i odrastao u Brajtonu. Često je bio izbacivan iz škole i otvoreno priznaje da je bio problematičan dečak sa nedostatkom koncentracije. Ono što ga je podstaklo da postane DJ je ljubav njegovog oca prema tehnologiji i disco-soul ploče njegove majke.

 

 

 Dave Clarke

Dave Clarke

 

 

Kada su se njegovi roditelji razišli, Dave je pobegao od kuće i spavao na parkinzima sve dok mu prijatelj nije ponudio krov nad glavom. Jedina stvar koja ga je održavala je bila muzika.

 

Od soul-a do Psychedelic Furs-a, preko Chicago house-a, Clarke je sve pomno slušao i uskoro je stao za DJ pult u Brajtonu. Nedugo zatim žurke su obezbedile Clarke-u oskudan život, a 1994. njegova reputacija je bila potpuno izgrađena kada je objavio seriju EP-ova pod imenom “Red”.

 

 

 Lucky Records Showcase with Dave Clarke

Lucky Records Showcase with Dave Clarke

 

 

Više o Dave Clarke-u pogledajte na njegovom DJ profilu .

 

 

Lucky Records Showcase with Dave Clarke, facebook event