Home

VESTI

Dark nights u Akademiji

No Comments Najave

DARK NIGHT BY DJ GAVRA

Tematsko veče DARK NIGHT BY DJ GAVRA i otvaranje izlozbe INSTITUT autora PAPA NICKA, uz mini-koncert istoimenog beogradskog benda, održaće se u četvrtak 8. oktobra na Akademiji, dan pred zvanično pokretanje klupske sezone 09/10 u Rajićevoj 10!

U Velikom klubu ljubitelji mračnijeg zvuka imaće priliku da poslušaju muzički izbor DJ GAVRE, dugogodišnjeg rezidenta Akademije i jednog od članova Night Promotions ekipe, čije je kreativno jezgro ukotvljeno u nekomercijalnom i uvek svežem DarkWaveu, Future Popu, EBM-u…

DARK NIGHT, veče sa najdužim korenima i najvećim uspehom kod beogradske goth publike, u novoj sezoni na Akademiji održavaće se svakog drugog četvrtka u Velikom klubu, a – kao i u okviru prethodnih dark ciklusa – biće deljeni besplatni diskovi sa najnovijim muzičkim ostvarenjima sa "scene"

Početak je zakazan za 22h, a cena ulaznice biće 200 dinara. Kao i uvek, ulaz za devojke je slobodan do 23h!

 

DARK NIGHT BY DJ GAVRA

www.myspace.com/djgavra

Izlozba “INSTITUT”, autora PAPA NICKA, inace jednog od osnivaca istoimenog beogradskog experimental jazz sastava, bice otvorena u Malom klubu, sa pocetkom u 20h. Prema recima autora, izlozba ce se sastojati od printova fotografija maski koje je Instutut realizovao na svirkama na Akademiji u protekle tri godine, kao i eksponata iz dalje proslosti benda, prezentujuci time samo jedan deo onoga sto je ova kultna grupa uradila u svom 35-godisnjem postojanju.

Live session INSTITUTA pocinje u 20:30h, a muziciranje ce biti potpuno nepredvidivo i sto se sastava muzicara, a i instrumenata, tice.

Institut je grupa kroz koju je do sada proslo vise od 300 clanova, a trenutno obuhvata krug od preko 20 ljudi, koji muziciraju u razlicitim postavkama, doprinoseci svojim senzibilitetom, nehermeticnoscu i kreativnoscu stvaranju jedinstevnog muzickog izraza – eksperimentalnog etno jazza, koji obuhvata fussion, cool jazz, kao i kombinacije globalne etno muzike, sa velikim uticajem africkog, indijskog i prabalkanskog zvuka. Kompozicije uglavnom nastaju uzivo, kao niz improvizacija na okvirno dogovorene ritmicke, harmonijske i tonalne strukture, a ono sto produbljuje eksperimetalnu prirodu Instituta jeste kreiranje novih i neuobicajena primena vec postojecih muzickih instrumenata.
 
“Bezimo sto dalje od bilo koje u uobicajene foldere svrstane muzike, koja se po navici zvace zadnjih 50 i vise godina! To nije lak zadatak, zato puno eksperimentisemo, ali uvek tu ima soka i energije", istice Papa Nick i dodaje, “Uvek avangarda, uvek underground, uvek Afrika, Miles Davis, Indija, Jazz, pravljenje instrumenata i sve ostalo!

Ulaz je slobodan.

www.myspace.com/institutmusic
www.myspace.com/ziminga

 

 

Otvaranje izlozbe INSTITUT autora PAPA NICKA

 

 

AKADEMIJA

Četvrtak, 08. oktobar 2009.

PREDOTVARANJE KLUPSKE SEZONE 2009/2010 NA AKADEMIJI

Veliki klub od 22h:

Dark Wave, EBM, Electro Fetish Harsh

DARK NIGHT SEASON OPENING

DJ GAVRA
www.myspace.com/djgavra
www.nightpromotions.com

Cena karte: 200 dinara
Slobodan ulaz za devojke do 23h!

* Dark Night u novoj sezoni svakog drugog cetvrtka u Velikom klubu Akademije

Mali klub od 20h:

Otvaranje izlozbe „INSTITUT“
Autor: PAPA NIK
www.myspace.com/ziminga
+
Mini-koncert od 20:30h: INSTITUT [world, jazz, experimental, groove, crossover] www.myspace.com/institutmusic

Ulaz slobodan!