Home

VESTI

Daniel Bell i DJ kolektiv “Vatra” U Barutani!

No Comments Najave

Daniel Bell i DJ kolektiv "Vatra" U Barutani!Barutana nastavlja da „drma“ i ove nedelje uz dve jako dobre žurke. U petak, 5. septembra od 23h, gost Barutane biće legendarni Daniel Bell u okviru poslednje žurke ove sezone kojom DJ asocijacija „Kozmik“ obeležava 20 godina rada. Dan kasnije, u subotu 6. septembra od 23h, momci iz DJ kolektiva „Vatra“ vraćaju se u Barutanu da naprave još jednu odličnu zabavu!

 

Nakon nastupa Green Velveta, Derrick Cartera i Laurent Garniera, ovo je četvrta i poslednja u serijalu žurki kojima DJ asocijacija „Kozmik“ obeležava dve decenije rada.
  

Njeni osnivači Boža Podunavac, Gordan Paunović i Vlada Janjić nastupiće u Barutani zajedno sa Daniel Bellom i tako nas još jednom podsetiti na svoje klupsko veče koje se u periodu 1994. do 1996. održavalo u kultnom klubu „Industria“. Daniel Bell je ranih devedesetih godina u Detroitu kreirao novi muzički rečnik elektronske muzike baziran na repetitivnom ritmu i fuziji minimalističkog house-a i tehna. Izvorno inspirisan tadašnjim Chicago house zvukom, ali i delima avangardnih kompozitora kao što je Steve Reich početak njegove producentske karijere obeležila je saradnja sa Richie Hawtinom i John Acquavivom u okviru projekta Cybersonic sa izdanjima za Plus 8 Records.

 

Ubrzo osniva i sopstvenu izdavačku kuću Accelerate za koju pod presudonimom DBX objavljuje niz EP-a uključujući I “Losing Control”, ključnu numeru minimalističkog tehna koja će osim revolucionisanja žanra stilski presudno uticati na generacije producenata koje dolaze – pomenimo Richie Hawtina, Josh Winka, Sleeparchive, Steve Buga, Ricardo Villalobosa. Slede izdanja za 7th City, Peacefrog, Probe, Klang Elektronik i Elevate – etiketu čijim katalogom u drugoj polovini devedesetih Daniel Bell demonstrira svoju fascinaciju deep house zvukom objavljujući 10 godina pre vremena, pored svoja 2 EP-a, radove producenata čija produkcija i danas definise savremeni house, Rick Wade, Theo Parish, Losoul.

  

Danielova nesvakidašnja muzička elokvencija i DJ stil koji balansira na granici deep housea i sofisticiranog tehna čini ga redovnim gostom najboljih svetskih klubova (Fabric, Rex, Panoramabar, Watergate) dok je povratnicki DBX živi nastup na DEMF-u 2008 i turneja koja je potom usledila proglašen od strane Resident Advisora za najbolji live act te godine. Ograničen broj ulaznica za ovu žurku, po ceni od 400 dinara, nalazi se u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, kao i online na www.eventim.rs i www.gigstix.com.

 

 

 Daniel Bell i DJ kolektiv "Vatra" U Barutani!

Daniel Bell i DJ kolektiv "Vatra" U Barutani!

 

 

Subota, 6. septembar u Barutani rezervisan je za pravi r’n’b/rep spektakl poznatog beogradskog party kolektiva „Vatra“. Sa početkom od 22:00 svoje DJ setove predstaviće Cob1, BYP_, 50Grass, Inspektor i Фake Casual. Nakon sjajne zabave koju su napravili sredinom juna, momci iz kolektiva „Vatra“ se vračaju u Barutanu i donose puno zabavne muzike za igru. Od osnivanja ovog kolektiva 2011. godine, ideja je bila da žurke okupe one ljude kojima hip-hop i r’n’b nisu omiljeni muzički pravci, ali koji cene zabavni kvalitet ovih žanrova. Karte za r’n’b i rep spektakl koštaju 300din i mogu se kupiti na ulazu u „Barutanu“.

Podsećamo – 12. septembra na zajedničkom koncertu u Barutani nastupiće Elemental i Nipplepeople. Posetite www.eventim.rs i www.gigstix.com za informacije o ulaznicama i pratite Barutanu na www.facebook.com/barutanabeograd.