Home

VESTI

Chris Letcher u Beogradu

No Comments Najave

Chris Letcher u Beogradu

Obaveštavamo vas da će Chris Letcher, jedan od najznačajnijih novih kantautora iz Južnoafričke Republike, nastupiti 14. marta u beogradskom klubu Šipražje, navodi se u saopštenju "Digimedije".

 

Chris Letcher je doživeo prvi veliki komercijalni uspeh i pohvale kritičara sa veoma cenjenim južnoafričkim bendom Urban Creep, a već neko vreme živi u Londonu odakle veoma pažljivo gradi svoju solo karijeru. Osim sofisticiranih, avangardnih rock pesama koje često naginju ka eksperimentu, Chris Letcher komponuje i filmsku muziku.

Njegov prvi solo album Frieze (2007) kritika je odlično ocenila, a ovo izdanje je bilo jedno od najprodavanijih na eMusic-u u periodu novembar 2007. – mart 2008. Prvi singl sa albuma, pesma Deep Frieze, provela je tri nedelje na US College top 30 listi.  

Chris Letcher u Beogradu

 

Slede odabrani izvodi iz recenzija albuma Frieze:

“Keenly intelligent, musically dense, utterly memorable” – Billboard

“Chris Letcher crafts songs that sound like dawn: low and creaky, slowly building to a big burst of light.” – Rolling Stone

“A sense of luminous menace… further proof of the pleasure-potential of the disquieting and disturbed.” – Guardian  

Chris Letcher je nedavno objavio EP Harmonium sa 7 novih pesama.

Muzika Chrisa Letchera se može opisati kao originalni filmični konglomerat u rasponu od Beach Boysa, preko Jim O'Rourkea i Mercury Rev, pa sve do Radiohead i Animal Collective.

Povod njegovog dolaska u Beograd je snimanje drugog solo albuma u studiju Digimedia (www.digimedia.rs).

Chris Letcher još 2006. godine umalo nije nastupio sa pratećim bendom na Exit festivalu, ali na žalost, koncert je bio otkazan jer nisu dobili vize.

Koncert će se održati u klubu Šipražje (Golsvordijeva 13), ulaznice će se po ceni od 450 dinara prodavati neposredno pre nastupa. Koncert će početi tačno u 21h (neće biti kašnjenja).
 

Više informacija o Chris Letcheru možete pronaći na sledećim stranicama:

http://www.myspace.com/letchermusic
http://www.letchermusic.com/about.htm