Home

VESTI

Češki tehno DJ i producent Elektrabel u Beogradu

No Comments Najave

Češki tehno DJ i producent Elektrabel u BeograduJedan od glavnih igrača češke tehno scene ELEKTRABEL (Axis Records/Subsist records/Pohjola) imaće LIVE nastup u subotu 22.02. u klubu Drugstore. Na lajnapu se nalaze i Filip Xavi, Lag i Thinker.
  
Elektrabel (Tomas Hartl), pripada samom vrhu češke elektronske scene i godinama unazad diktira tempo njenih dešavanja svojim inteligentnim zvukom. Do danas nastupao je gotovo u svim relevantnim klubovima i festivalima u Češkoj, lično izdvaja nastupe u klubovima Tresor (Berlin) i Womb (Tokio).
  

Prvo zabeleženo pojavljivanje je imao na Češkom "Virtual LAbel" 2001 da bi zatim 2 godine kasnije napravio tranziciju bez presedana. Njegov rad je primetio niko drugi do Jeff Mills, koji na sub-labelu kultnog AXIS Records-a "6277" objavljuje Mission01 "Elektrabel EP", kao prvo internacionalno izdanje na Axis Records.

2005. nastavlja se saradnja sa Axis Records, usledila su izdanja Mission03 "Crocks EP", Mission04 "For Various Reasons EP". Kasnije te iste godine objavljeno je izdanje Mission08 "Trefa" koje je samo učvrstilo Elektrabelovu poziciju na vrhu. Nakon izdanja na Axis 6277, u periodu koji je sledio do danas, ističu se pojavljivanja na Pohjola, Antiritmo, Edensonic i Subsist etiketama.

Formula Elektrabelove muzike je besprekorna, a emocija beskompromisna. Putovanje kroz sporije minimalistične strukture prožete gustim atmosferama do intenzivnih kombinacija udaračkih ritmova i hipnotičkih synth loop-ova.

 

 

 Češki tehno DJ i producent Elektrabel u Beogradu

Češki tehno DJ i producent Elektrabel u Beogradu

 

 

Cena karte u pretprodaju je 300rsd (Bivši Bar, Kosovska 32), a na vratima će biti 450rsd.
FB event www.facebook.com/events/346309058840516/

Češki tehno DJ i producent ELEKTRABEL u subotu ima LIVE nastup u Beogradu + FILIP XAVI, LAG, THINKER

Linkovi:
www.residentadvisor.net/dj/elektrabel
www.discogs.com/artist/104815-Elektrabel
www.discogs.com/label/15681-6277
www.discogs.com/label/122273-SUBSIST
www.soundcloud.com/elektrabel

Više informacija o svim događajima u KC Drugstore na:
www.facebook.com/drugstore.beograd
www.twitter.com/clubdrugstore
www.instagram.com/clubdrugstore

 

 

 

Izvor:

Naziv medija