Home

VESTI

Borba za najboljeg MC-a u Domu Omladine

No Comments Najave

Borba za najboljeg MC-a u Domu OmladineOsmog oktobra u Domu omladine u Beogradu sa početkom u 22h, održaće se najveće takmičenje MCjeva u Srbiji pod nazivom Red Bull MC Battle.

Ovo dešavanje mladim MCjevima pruža jedinstvenu priliku da se predstave i da u direktnoj borbi jedan na jedan sa protivnikom dokažu svoj talenat i umeće fristajlinga, odnosno smišljanje rima na licu mesta.

 

Tokom septembra meseca više od 50 mladih izvođača, iz svih krajeva Srbije, prijavilo se za takmičenje. Žiri u sastavu Rexxxona, Timbe ex BadCopy i Bane Sunshine imali su zaista težak zadatak da odaberu 16 najboljih takmičara koji će nastupiti pred beogradskom publikom.

Takmičari će se pored naslova najboljeg srpskog MCja boriti i za vredne nagrade, ali i za odlazak na regionalno finale gde će odmeriti snage sa MCjevima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Pobednika regionalnog finala očekuje odlazak u Amsterdam u Red Bull studio gde će imati priliku da snimi svoju pesmu.

 

 

 Borba MC-jeva

Borba MCjeva

 

Put do pobede neće biti ni malo lak. Sudije će na takmičenju izvlačiti parove, a da bi takmičar prošao u narednu rundu mora dobrim rimama da nadmaši svog protivnika i na taj način dobije naklonost publike i žirija. Bitove na takmičenju će davati DJ Raid. U prvoj rundi takmičari imaju po 16 linija, što je jedna strofa u hip hop pesmi, a u narednim rundama broj se povećava na 32 i 48 linija. U polu finalu i finalu, od takmičara se očekuje da odgovore na zadane teme koje će dati žiri na licu mesta.

Četvorica učesnika polufinala direktno će se plasirati na regionalno finale dok će petog predstavnika Srbije birati publika svojim glasovima na sajtu www.redbull.rs.

Karte za Red Bull MC Battle mogu se kupiti na blagajni Doma omladine od ponedeljka 03. oktobra po ceni od 200 dinara.

 

 

 Borba MC-jeva

Borba MCjeva

 

 

Imena finalista koji će nastupiti u Domu omladine su:

1. Nenad Soković – MC Howk
2. Branko Nikolić – Kobra
3. Đorđe Cvetković – Zhozizho
4. Vojislav Dragović – Arafat
5. Miloš Stojanović – Smoke Merdeljano
6. Vladimir Nišavić – Mlata
7. Bojan Kmezić – Born
8. Aleksandar Baosić – CoA
9. Branko Kljajić – Fox Dekan
10. Dejan Kutle – Knoxx
11. Veljko Blagojević – Web
12. Đorđe Kalanj – Grasshoper
13. Nenad Siriški – Royal
14. Predrag Milinković – Pelle (ESB)
15. Dražen Trbojević – Don Draki
16. Stefan Milićević – Micke