Home

VESTI

Berza ploča i druženje sa Obojenim programom

No Comments Najave

Berza ploča i druženje sa Obojenim programomBerza ploča je oduvek oduvek oslikavala duh Beograda. Iako je više puta menjala mesto održavanja, kolekcionari vinila i ostali poštovaoci muzike uvek su je pratili.

Nova adresa održavanja ove jedinstvene manifestacije je Miloša Pocerca 10 i prostorije Gun Cluba.Počev od 9. oktobra, svake nedelje u podne berza ploča okupljaće sve poštovaoce muzike.  

 

Berza u Gun Clubu će se po  mnogo čemu razlikovati od ostalih. Pre svega, berza počinje u podne, a ne ujutro, kako bi svi koji se provode subotom uveče uspeli da dođu i pronađu nešto za sebe… Osim ploča, prodavaće se i diskovi, kasete, knjige i sve ostalo što ima veze sa muzikom (majice, bedževi,stripovi, plakati…)

Prva berza ploča ujedno će biti prilika das vi poštovaoci rada grupe Obojeni program po povlašćenoj ceni dođu do svojih promeraka reizdanja prva dva albuma ovog novosadskog benda upravo objavljenih za izdavačku kuću Odličan hrčak – „Najvažnije je biti zdrav“ iz 1990.  i „Ovaj zid stoji krivo“ iz 1991. godine. 

Ulaz na berzu ploča naplaćuje se simboličnih 100 dinara.

Svi koji žele da obezbede svoje mesto na improvizanim štandovima mogu da se jave putem e-maila na [email protected]

 

 

 Berza ploča i druženje sa Obojenim programom

Berza ploča i druženje sa Obojenim programom

 

 

U nedelju 9. oktobra sa početkom u 18h, u Gun Clubu će biti organizovano druženje sa članovima novosadskog sastava Obojeni program.

Tom prilikom biće predstavljena reizdanja prva dva albuma ove kultne novosadske grupe: „Najvažnije je biti zdrav“  (Search and Enjoy, 1990.) i „Ovaj zid stoji krivo“ (Tom Tom Music, 1991.) objavljena za izdavačku kuću Odličan hrčak.

Obojeni program je bend koji postoji više od tri decenije i već od samog početka su uspeli da se etabliraju kao sastav sa najautentičnijim muzičkim izrazom na prostorima bivše Jugoslavije. Jedinstveni stil u kojem tekst teško može da se odvoji od same melodije, izgrađen je na nasleđu sastava The Fall, Joy Division, Slits, Raincoats… na talasima new wavea koji je počeo da se rađa početkom '80-ih godina prošlog veka.

Ipak, Obojeni program nikada nije zvučao kao neko od pomenutih… Obojeni program su pravac za sebe –  izraz koji je nezahvalno upoređivati sa bilo kojim drugim postojećim.

Pomenuta izdanja „Najvažnije je biti zdrav“  i „Ovaj zid stoji krivo“ najčešće se navode kao reprezentativni predstavnici savremenog ex-YU roka čiji počeci se upravo i vezuju za Obojeni program.   

Osim druženja sa Obojenim programom zakazanog  u 18h, svi zainteresovani će do svojih primeraka reizdanja prva dva albuma ovog novosadskog sastava moći da dođu po povlašćenoj ceni na berzi ploča koja će se održati istog dana sa početkom u 12h.