Home

VESTI

Belgrade Noise Event @ KC Grad, 11.mart

No Comments Najave

Belgrade Noise Event @ KC Grad, 11.mart, 21hOzvučavajuci objekte kao što su mobilni telefoni, medija plejeri, komunikatori, kompjuterska oprema i drugi, WoO proizvodi zvukove koji su inače nedostupni ljudskom uhu.

 

Koristeći se gitarom kao medijumom, igra frekvencija i oscilacija pretvara se u prave organske simfonije.

 

Njihova kompleksnost se ogleda u slojevitosti melodija koje se međusobno prepliću, stvarajući hipnotične harmonije koje vode slušaoca na zanimljivo putovanje.

 

Veći broj nastupa u našoj zemlji i inostranstvu ( Hag, Amsterdam, Berlin, Kopenhagen, Prag, Ljubljana, Zagreb ), saradnja sa brojnim domaćim i stranim muzičarima (Stephan Schneider, Martin Brandlmayr, Mole Harness, Simon Spurrier, Ivan Ckonjevic, Cut Self Not, Jamal Al Kiswani ) kao i participacija na prvom izdanju Dutch Improv Akademije, prošle godine u Roterdamu, ovom muzičaru omogućavaju iskustva koja koristi za razvoj sopstvene muzike.

 

Incredible Bob ( aka Bob Milošević ) je vizuelni umetnik i VJ iz Beograda koji deluje u polju glitch arta i noise-a. Sarađivao je sa velikim brojem domaćih i inostranih umetnika širom Evrope a njegovi radovi su prikazani na više od 200 međunarodnih festivala. Dugogodišnji je svedok – saradnik WoO-a.
Belgrade Noise Groop su 2005. godine formirali basista Miloš Pajagić i gitarista WoO. Nakon čestih promena u postavi, formiraju trio sa bubnjarem Dušanom Damjanovićem 2008 godine. Do sada su nastupali na većem broju koncerata u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, a jedan od zapaženijih nastupa imali su na Ring Ring Festivalu u Beogradu. Netipična forma njihove muzike ima korene kako u free jazz-u, tako i u pravcima kao što su indie/math rock i elektronika.

 

 
Belgrade Noise Event @ KC Grad, 11.mart, 21h
Belgrade Noise Event @ KC Grad, 11.mart, 21h

DJ Moodswinger je domaćoj publici poznat kao dugogodišnji član Belgrade Yard Sound System kolektiva, kao urednik istoimene emisije na radiju B92 i kao organizator Dis-Patch festivala. Ovom prilikom će pružiti poseban set free jazz i psihodelične muzike.

Ulaznice se mogu kupiti u K.C. Grad, Braće Krsmanovic 4, po ceni od 250 dinara.

 

 

 

 

WoO & Incredible Bob – spaced out music & video
http://woo.belgradenoise.com

Belgrade Noise Groop – super power indie vs free skronk jazz
http://belgradenoise.com

DJ Moodswinger – special astro psych jazz set for Belgrade Noise
http://last.fm/music/DJ+Moodswinger

+ psihodelični filmovi