Home

VESTI

Becks’perience dovodi Massive Attack

No Comments Najave

Becks’perience dovodi Massive Attack

Britanski dvojac Grent Maršal i Endi Vauls će nastupiti 25. juna u Beogradskoj areni, objavio je Exit festival na svom oficijelnom Twitter nalogu.

Sastav Massive Attack će 23. juna nastupiti na InMusic festivalu u Hrvatskoj, nakon čega gostuje 27. juna u Bukureštu.

 

Massive Attack na turneji nastupaju u desetočlanoj postavi koju vodi dvojac Grant „Daddy G“ Marshal i Robert Del Naja, publici poznat i jednostavno kao „3D“.

 

 

Ograničen broj promotivnih ulaznica za predstojeći, IX Becks’perience, po ceni od 1690 dinara može da se kupi već od ponedeljka 19. aprila isključivo putem sajta www.Gigstix.com

 

Nakon isteka promotivne prodaje, ulaznice po redovnim cenama u pretprodaji biće dostupne na blagajni Beogradske arene i na prodajnim mestima Gigstiksa, Kard servisa i Bilet servisa. Cene ulaznica su 2190 za parter, odnosno 2690 dinara za donje tribine gde će najbolja mesta biti prva puštena u prodaju. Mesto u loži koštaće 5990 dinara, a cene ulaznica na dan koncerta biće skuplje.

 

 

 

Becks’perience dovodi Massive Attack

Becks’perience dovodi Massive Attack

 

Nakon sedmogodišnjeg čekanja i nebrojenih glasina, muzički kolektiv iz Bristola koji predvode autorski tandem Grant Marshall i Robert Del Naja u februaru ove godine izdao je svoj peti studijski album „Heligoland“. Nepodeljena kritika i fanovi iz niza generacija primili su album sa najvišim ocenama potvrdivši tako dosad neosporenu ulogu benda u kreiranju savremene muzike. „Verujem da ovaj album ima više organski osećaj“ nedavno je Del Naja prokomentarisao i kasnije dodao da se radi o „kolekciji pesama koje imaju međusobne odnose u određenom sentimentu“.

Bilbord magazin je još prošle godine izneo prve detalje o pripremama za novu svetsku turneju sa beskompromisnim koncertnim iskustvom po kojem su Massive Attack uvek krajnje efektno dostizali sopstveno ime. Namerno drugačiji, arhitekte nove estetike na muzičkoj sceni bili su među prvim
savremenim bendovima koji su svoju društvenu poruku uspešno emitovali na koncertima.
 

Bend koji ima dva bubnjara, basistu, gitaristu, klavijaturistu i programera, čine još i legendarni rege veteran Horace Andy i ubedljiva soul diva Deborah Miller čiji glas osvaja u kultnim pesmama „Safe From Harm“ ili „Unfinished Sympathy“. Martina Topley-Bird sa svojim bendom na „Heligoland“ turneji nastupa kao predgrupa, a potom sa Massive Attack izvodi nove pesme, kao i globalni hit „Teardrop“. Zanimljivo je da je njenu solo karijeru lansirala upravo višegodišnja saradnja sa Trikijem, takođe jednim od brojnih saradnika Massive Attack iz rane faze ovih velikana sa famozne bristolske scene.

Zaštitni znak Massive Attack oduvek bili su i ostali izuzetni gostujući ženski vokali, kao što su Shara Nelson, Elisabeth Fraser (Cocteau Twins), Sinead O’Connor, Tracy Thorn (Everything But the Girl) ili Hope Sandoval (Mazy Star). Zahvaljujući snazi kolektiviteta koji su okupljali Del Naja i Marshall, njihov hipnotišući zvuk uspevao je da spoji razne stilove. Vešto semplovanje, kreativni muzičari i razni producenti uspevali su da dohvate željene fuzije hip hop ritmova sa soul melodijama u post-punk koncepciji kroz koju se nekako uvek provlačila i bogata estetika imigranata iz britanskih predgrađa.