Home

VESTI

Bailey i Kowalski najavljuju spektakl u KPGT-u

No Comments Najave

Bailey i Kowalski najavljuju spektakl u KPGT-uNajveći retro tehno događaj u klupskoj istoriji Beograda biće održan u KPGT-u za Dan zaljubljenih, 14. februara! DJ-evi Marko Bejli i Aleksander Kovalski povešće sve ljubitelje elektronskog zvuka na putovanje kroz istoriju i zlatne godine tehno scene.

   

„Heineken Lucky Records“ retro tehno spektakl se ove godine održava po treći put, ovog puta pod nazivom „Oldies Goldies“. Sa osvrtom na najveće tehno himne i hitove koji su obeležili period od 1998-2005. i gostovanjima Bejlija i Kovalskog, ovogodišnje izdanje opravdano nosi epitet najvećeg retro tehno spoktakla u Srbiji.
  

Publika će imati priliku da čuje originalni zvuk iz koga se razvila, danas izuzetno moćna, moderna elektronska muzička scena.

 

Marko Bejli donosi kofere pune ploča i najavljuje da neće koristiti računare, efektore, CD plejere i druge moderne DJ alate, već samo gramofone i miksetu. Renesansa modernog tehno zvuka koja se dešava u poslednjih nekoliko godina ne bi bila moguća bez klasika koji su izdale legendarne izdavačke kuće kao što su Intec, Primate, M-nus, Drumcode, Zenit, Primevil i Code Red, a koji će moći da se čuju u vreloj februarskoj noći u prepunom KPGT-u.

 

 

 Bailey i Kowalski najavljuju spektakl u KPGT-u

Bailey i Kowalski najavljuju spektakl u KPGT-u

 

 

Za razliku od Bejlija, Aleksander Kovalski će svoje najveće hitove izvesti uživo, a za svoj nastup kaže:

„Prošlo je dosta vremena od mog poslednjeg boravka u Beogradu, ali neke stvari se nikada ne zaboravljaju. Beogradsku publiku pamtim kao veoma posebnu i izuzetno muzički obrazovanu i zato spremam specijalna iznenađenja u okviru svog live act nastupa.“

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=CiQyjasBPX8|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Marco Bailey – Ipanema

 

 

Aleksander Kovalski će u okviru svog live act-a beogradskoj publici ponuditi stil koji se razlikuje od Bejlijevog tvrdog zvuka, što najbolje opisuje njegova izjava:

„Muzika koji pravim potiče od srca i emocije su moj glavni pokretač. Želim da publika oseti gruv na isti način na koji ga i ja osećam.“ Ovaj nemački umetnik iza sebe ima čak osam albuma, što je prilično neuobičajeno ukoliko uzmemo u obzir hiper produkciju elektronske muzike. „Koncept koji želim da stvorim ne može da stane u par minuta, pa je album za mene pravi način izražavanja.“ – priznaje Kowalski.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=DmEpdRrfkgo|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Alexander Kowalski – Hot Spot

 

 

Domaću scenu predstavljaće Speedy, ispred Lucky Records-a i Marko Milosavljević, jedan od najiskusnijih didžejeva beogradske scene. Ulaznice za retro techno spektakl, za koje vlada veliko interesovanje, su u pretprodaji po ceni od 900 dinara samo do 14. Februara na svim prodajnim mestima Eventim mreže, biletarnicama Doma Omladine Beograda i Kombank Arene.