Home

VESTI

Aril Brikha ponovo gostuje u klubu The Tube

No Comments Najave

Aril Brikha ponovo gostuje u klubu The TubeU subotu, 14. novembra, ekipa kluba zajedno sa ljubiteljima kvalitetnog elektronskog zvuka dočekuju sjajnog producenta Aril Brikhu.

  

Poznat po svom fenomenalnom producentskom radu i stvaranju vrhunske atmosfere u klubu, posetioci mogu sa sigurnošću računati na još jedan vrhunski provod na poznatoj adresi Dobračina 17. Pored gosta koji dolazi pravo iz Berlina, za DJ pultom će se naći Dušan Kačarević i Kid Kimi. Cena karte je 600 dinara tokom cele večeri I prodavaće se na ulazu u klub.
  

Aril Brikha rodjen u Teheranu 1976 godine. Vrlo mlad seli se u Švedsku i razvija interesovanje za elektronsku muziku. Uzori su mu bili Depeche Mode, Front 242 i Jean Michel Jarre. Nakon izvesnog perioda, sakupljanja ideja i ugledanja na druge, počeo je sa produkcijom muzike. Prijatelji koji su čuli njegove trake smestili su ih u Detroit techno. Brikha tada nije imao ideju šta bi to moglo biti, te su mu pustili muziku Robert Hood-a.

U vreme kada je švedski techno krenuo da se identifikuje sa minimalom, Brikha je stvarao emotivniju elektronsku muziku. Niko nije želeo da je sluša. Ponudio je svoje radove švedskim muzičkim produkcijskim kućama, ali prošlo je bezuspešno. Okrenuo Transmat Records-u, čiji je vladnik Derrick May, i poslao im svoj demo. Transmat je kontaktirao Brikhu i ubrzo se njegov EP “Art Of Vengeance” našao na srodnoj etiketi, Fragile 1998. godine.

 

 

 Aril Brikha ponovo gostuje u klubu The Tube

Aril Brikha ponovo gostuje u klubu The Tube

 

 

Aril je do sada izdao dva studijska albuma pod nazivom Deeparture in Time, izdat 1999. godine za Transmat records I Ex Machina koji je izdat 2007. godine za Peacefrog Records. Pored toga izdao je veliki broj single traka kao I EP-eva medju kojima su najpoznatiji Winter, Art of Vengeance, Forever Frost.