Home

VESTI

Aisha Devi u Dragstoru Live!

No Comments Najave

Aisha Devi u Dragstoru Live!Publika iz Beograda i regiona će po prvi put imati priliku da u petak 16. decembra prisustvuje live nastupu Aiše Devi u Dragstoru!

 

Ako je iko u stanju da sintove, dram mašine i softver spoji sa ritualističkim napevima i neodoljivim vokalima, stvarajući ceremonijalne digitalne liturgije, to je Aiša Devi. Ova umetnica iz Švajcarske probila se 2013. godine sa EP-jem “Aura 4 Everyone” na sopstvenom lejblu pod nazivom Danse Noire koji je posvećen istraživanju apstraktnijih tehno i klupskih struktura, kao i muzici Aišinog tibetanskog i nepalskog nasleđa.

  

Bilo da su u pitanju grlene ili soprano mantre obavijene popom, one nas upućuju na nepoznato kroz napete visceralne muzičke predele stvorene za igru, ali su i obojene tvrđim industrijalnim zvukom.

 

Pored Aiše Devi lokalna porška biće Kristallblume, WC7, Stevie Whisper i Saud. Cena karata je 200Rsd pre ponoći i 500Rsd nakon ponoći.

 

 

 Aisha Devi u Dragstoru Live!

Tommy Four Seven

 

 

U subotu, 17.decembra u Dragstor se nakon prošlogodišnjeg maestralnog seta, koji je Resident Advisor proglasio miksom dana, vraća čuveni Tommy Four Seven! On je upečatljiv umetnik, jedan od vodećih DJ- eva i jedan od najznačajnijih i najplodnijih producenata na savremenoj tehno sceni. Poseduje bogatu raznovrsnost stilova, koja se kreće između čistog tehna i specifičnog ličnog pečata. Prefinjene Dj veštine vrlo brzo su ga dovele na vrh londonske scene ali je najpresudniji trenutak u karijeri, koji mu je doneo svetsku slavu, bio debi album “Primate” iz 2011 – album koji je pokazao izuzetno hrabar stav i doneo osvežavajući, pobunjenički, abrazivni i sirovi pristup produkciji zvuka.

 

 

Aisha Devi u Dragstoru Live!

Aisha Devi u Dragstoru Live!

 

 

Pored toga, Tommy Four Seven sve je poznatiji i cenjeniji kao tvorac zanimljivih i poznatih mikseva. Osim njega nastupiće legenda srpskog tehna Boža Podunavac, kao rezident Dragstora, Filip Xavi. Cena ulaznice je 900Rsd dok će na ulazu biti 1100Rsd-a.