Home

VESTI

Adapter Night presents TORUL

No Comments Najave

Adapter Night presents TORULSlovenački sastav TORUL čine Borut Bernik-Torul (tekstopisac, producent, klavijature), Jan Jenko (vokali) i Borut Dolenec (gitara, klavijature).

Njihov debi Dark Matters (2010) uspeo je da proširi interesovanje za ovaj bend van granica Slovenije i doneo im ugovor sa nemačkom izdavačkom kućom Infacted za naredni album In Whole.

 

Prvi singl sa novog materijala Try odmah je postao klupski hit i zauzeo vodeća mesta na različitim top listama (German Alternative Charts, US Strangeway Radio, MTV Adria) a web portal DepecheMode.de im dodeljuje nagradu "The Newcomer of the Year"!

Od tada je samo pitanje vremena koliki će uspeh TORUL postići ali je definitivno da ce biti ozbiljan igrač na electro-pop sceni. Njihov zvuk podseca na Sono, Tiga, Depeche Mode, Iris a istovremeno je jedinstven, sirov i opušten.

 

 

 Adapter Night presents TORUL

Adapter Night presents TORUL

 

Ovaj slovenački synth-indie-pop ponekad ukrašen i sa gitarskim elementima predstaviće se beogradskoj publici na Adapter Night večeri 23.marta u Kulturnom Centru ''GRAD''. Posetioci će imati priliku da uživaju u nesvakidašnjem live nastupu jer TORUL nije klasičan plejbek bend vec elektro senzacija sa rocknroll pristupom.

U okviru Adapter noći dobro poznati MILOŠ PAVLOVIČ predstaviće svoj dub techno projekat REGEN koji je potpisao za minhensku izdavačku kuću Ilian Tape, a na stejdzu će se naći i predstavnik novijeg minimal zvuka NEBES – artist nemačke Limikole kao i rezident kluba EWOX.

Cena karte za ovaj događaj do ponoći je 250din. a posle ponoći 350din.

 

 

 

ADAPTER NIGHT
presents

Petak, 23. Mart 2012. 23h
Kulturni Centar GRAD (Braće Krsmanovića 4, Beograd)

TORUL (Infacted Records, Slovenia)
MILOŠ PAVLOVIĆ aka REGEN (Ilian Tape, Beograd)
NEBES (Limikola, Beograd)
EWOX (Beograd)

LINKS:

TORUL
www.soundcloud.com/torul
www.torul-recordings.net/

Miloš Pavlović aka Regen
www.iliantape.de
www.soundcloud.com/milos-pavlovic

Nebes
www.limikola.com/
www.soundcloud.com/nebes

Ewox
www.soundcloud.com/ewox