Home

VESTI

ADAM X (Sonic Groove // Berlin) 5.12. @ Drug§tore

No Comments Najave

ADAM X (Sonic Groove // Berlin) 5.12. @ Drug§toreU petak 5. decembra klub Drug§tore dovodi još jednog pionira tehna, jednog od prvih Amerikanaca koji su se probili na nemačkoj tehno sceni, Adama X-a.

  

Početkom devedesetih Adam X je sa svojim bratom, Frankie Bones-om, koji je takođe čuveni tehno producent i DJ, vodio prvu muzičku radnju posvećenu isključivo tehnu u Americi. Radnja se tada zvala “Groove Records”, a kasnije je postala “Sonic Groove Records”.
 

Adam X i Frankie Bones su zaslužni za legendarnu Storm Rave seriju žurki koja je počela 1991. godine na kojoj su puštali Sven Vath, Richie Hawtin i Damon Wild između ostalih. 1995. godine Adam X pokreće etiketu Sonic Groove Records koju vodi sam. Kevin Saunderson, Abe Duque, Dasha Rush i Dave Clarke samo su neka od imena koja su izdavala za Sonic Groove Records. U svojoj karijeri, Adam X je delio scenu sa Aphex Twin, Derrick May, Nitzer Ebb i osvojio kultna mesta kao što su Tresor, Berghain, Fabric, Mayday…

 

Otkad se preselio u Berlin, Adam X vodi etiketu, producira sopstvenu muziku i organizuje partije na kojima nastupaju imena njegovog kalibra:  Monolake, Biosphere, Dopplereffekt, Surgeon, Legowelt, Sleeparchive… Izdaje pod pseudonimima Traversable Wormhole, ADMX-71 i X-Crashed. Adam X je trenutno na turneji i predstavlja svoj poslednji album “Irreformable” o kom je čuveni Resident Advisor napisao: “tehno svučen sa laptop produkcijskog grida i transformisan u živi, haotični entitet koji diše”.

 

 

 ADAM X (Sonic Groove // Berlin) 5.12. @ Drug§tore

ADAM X (Sonic Groove // Berlin) 5.12. @ Drug§tore

 

 

ADAM X (Sonic Groove // Berlin)
www.djadamx.com/

Domaću podršku čine:

Filip Xavi (Subsist / Sonntag Morgen)
www.soundcloud.com/filip_xavi

Mihajlo (Hear it. Feel it. Move it.)
www.soundcloud.com/mihajlohfm

Raum Null (Belgrade Dubs)
www.facebook.com/raumnull0

ADAM X Boiler Room: www.youtube.com/watch?v=0QmGRIS8JqI
Facebook event: www.facebook.com/events/616511015141823

ADRESA: Bulevar Despota Stefana 115 – Poenkareova (okretnica autobusa: 33, 37, 48, 58) MAPA

Više informacija o svim događajima u klubu Drugstore na:
www.facebook.com/drugstore.beograd
www.twitter.com/clubdrugstore
www.instagram.com/clubdrugstore

ADAM X (Sonic Groove // Berlin) 5.12. @ Drug§tore
Filip Xavi, Mihajlo, Raum Null