Home

VESTI

Acid Arab (Fra) u Gradu!

No Comments Najave

Acid Arab (Fra) u Gradu!KC Grad i kolektiv Banda Panda ove sezone nastavljaju da udruženim snagama osvežavaju i razmrdavaju scenu u Beogradu. Nakon više nego uzbudljivog nastupa Sexy Sushi, ovoga puta iz istog grada, Pariza, stiže nešto potpuno novo za ovdašnje prilike – ACID ARAB.

     

ACID ARAB je duo koji savršeno spaja melodije i ritmove Severne Afrike, Libana, Egipta ili Turske sa elektronskim zvukom – od house-a do današnjeg moćnog tehna.
 

Gvido Miniski i Erve Karvaljo (Guido Minisky i Herve Carvalho) su nakon par godina rezidenture u čuvenom pariskom klubu Chez Moune na Pigal trgu i prvog odlaska u Tunis upali u neodoljive ljubavne kandže orijentalnog zvuka. Nedugo zatim sa sobom vode čitavu plejadu likova sa scene i stvaraju prvu ACID ARAB kolekciju koja izlazi za Versatile records maja 2013. godine.

 

Već sa ovom prvom kompilacijom na kojoj se nalaze takvi aduti poput pesama I Cube-a ili sirijske zvezde Omar Souleiman-a osvajaju klubove širom Evrope. Ovih dana se upravo pojavila druga u serijalu kolekcija koju ni manje ni više otvara tema koju potpisuje skorašnji gost KC Grad-a Legowelt inspirisana njegovim ucešćem na svojevrsnom Beduinskom tajnom rejvu u Sinajskoj pustinji. Ako je za prvu kompilaciju sam Laurent Garnier rekao da je prava tempirana bomba na dance flooru, vama ostavljamo da proceniti ovu drugu. 

 

Inače, momci iz dvojca koji nam stiže kažu: “Mi smo fascinirani istočnjačkom muzikom i njenim kodovima i složenim ritmičkim strukturama koje pokreću igračice do transa, kao što to asid house radi na drugi način. Mi želimo da spojimo ove orijentalne kodove sa analognim tehno uređajima i stvorimo nešto novo  – orijental asid music koja kombinuje hladnoću elektonske muzike i emocije i dramatičnu moć Istoka .

 

 

 Acid Arab (Fra) u Gradu!

Acid Arab (Fra) u Gradu!

 

 

Dakle, obucite svoje električne dimije i budite spremni za nezaboravno putovanje na letećem ćilimu po nepreglednim zvučnim pejzažima Severne Afrike, prepunim bazarima Istanbula ili skrivenim slepim ulicama Pariza.    

Domaću, i to punu podršku pružiće najadekvatniji gospodin sa scene koji može da odgovori na izazov – DJ Brka.

Pretprodaja prve količine karata za nastup francuskog dvojca Acid Arab po ceni od 400 RSD počela je u petak 06.12. od 12h u KC Grad-u. Cena karte u pretprodaji je 500 rsd, a na dan nastupa posle 1h 600 rsd.

ACID ARAB (Pariz)
Petak 13. decembar, 23h
Kulturni centar GRAD
Braće Krsmanović 4
www.gradbeograd.eu