Home

VESTI

9. Poezin Party & Dž!Dž!

No Comments Najave

9. Poezin Party & Dž!Dž!Poezin Party u Malom klubu Akademije predstavlja 28. novembra i učesnike iz Hrvatske, pored beogradskih, a kao muzička podrška nastupa i bend Dž!Dž! koji neguje eklektični, avangardni rok zvuk i nedavno je na Akademiji održao koncertnu promociju debi albuma “A onda stanem i razmislim…”

Među učesnicima su najavljeni Nataša Kupljenik i Jasmina Šušić iz Hrvatske, koja će predstaviti novu knjigu poezije “Nebo boje peperminta”.

 

Učestvuje i Biljana Kosmogina, te Dragoljub Milčić, koji će izvesti akustični performans, dok će se Jelena Brkić & Maja Vujinović predstaviti slemom.

Među učesnicima su i Mirko Petrović Mikrobend, Ivana Milovanović, Milica Milosavljević, Teodora Budimir, Anja Milosavljević, Danilo Lučić, Sara Radojković, Violeta Borovnica, Buzukije Dunavski, Radmila Daničić, Milomir Bata Cvetković, Ana Nedović, Voštana Bojica, Danijela Ćuzović, Spasoje Ž. Milovanović, Tamara Rakić, Nina Gavrilović, Veljko Bosnić i Aljoša Dražović.

Najavljeni su i srednjoškolci Alexandra Terentić, Jelena Denić, Tijana Mirković i Mladen Josifović

 

 

9. Poezin Party & Dž!Dž!

9. Poezin Party & Dž!Dž!

 

 

Voditeljka programa je Irena Plaović, a za tehničku podršku zadužen je Siniša Stojanović Sinister.

Kao i do sada, ko plati piće najlepšoj osobi na poetskom klabingu, može da nastupi i van utvrđenog spiska učesnika.

Kompletan događaj organizuju pesnici i pesnikinje okupljeni oko sajta Poezin.net, šireći kroz formu žurke ideju specifičnih poetskih klabinga na kojima se ljudi druže, zabavljaju, razmenjuju iskustva, nastupaju i u poetskom smislu umrežavaju se.

Cilj je formiranje poetske scene sa ljudima koji veruju da je poeziji mesto na ulici, u klubovima i na javnim mestima, a ne samo u bibliotekama, u domovima kulture i u prašnjavim knjigama.

Pored poetskih klabinga, organizuju i projekcije kratkih poetskih filmova – jednom mesečno u bifeu Ventil održavaju se projekcije poetskih video radova, a ulaz je besplatan i otvoren za sve ljubitelje poezije.

Pored poetskih klabinga, organizuju i projekcije kratkih poetskih filmova, pa se jednom mesečno u bifeu Ventil u Kapetan Mišinoj održavaju projekcije poetskih video radova.

Poetski bioskop je besplatan i otvoren za sve ljubitelje poezije.

Ko želi da nastupa, prijavljuje se preko obrasca na sajtu Poezin.net, a organizatori, nakon provere prijave, kontaktiraju prijavljenu osobu.

 

 

 

Izvor:

SEEcult