Home

VESTI

30 godina: Boža Podunavac u DRUG§TORE-u

No Comments Najave

30 godina: Boža Podunavac u DRUG§TORE-uČast nam je da najavimo jednog od tvoraca naše klupske underground elektronske scene Dj Božu Podunavca koji će 12. novembra u klubu „Drugstore“ velikom žurkom proslaviti 30 godina rada.
 

Karijeru Dj-a započeo je 1986. godine, u vreme disco i new wave ere. Ploče je vrteo u vecini klubova u Beogradu:  “Klub 54”, “Mašinac”, “Amadeus”, “Luv”, “Nana”, "ZOO”…
  

“1986. sam došao u kontakt sa Draganom Kozlicom, koji je bio napoznatiji DJ tog vremena. Dok nisam došao do njega i počeo da učim zanat, nisam ni znao šta to uopšte podrazumeva biti didžej. Pre Kozlice sam upoznao jednog momka koji je imao piratsku radio stanicu, pa smo on i ja imali emisiju koju smo povremeno emitovali. U jednom momentu su nas čak i uhapsili i zaplenili nam opremu, pa smo mi opet posle toga sve organizovali. Za to je čuo Robert Klajn, koji me je pozvao u "Ritam Srca" i Studio B. U to vreme sam već završio zanat kod Kozlice i počeo samostalnu dj  karijeru. Od dvadesete sam ušao profesionalno u to, ali u početku samo kao učenik i šegrt. Prvi nastup sam imao 1987. godine”, kaže Boža.

Podršku je radio skoro svim stranim Dj-evima koji su gostovali kod nas, a među njima su Jeff Mills, Dave Clarke, Richie Hawtin, Derick May, Kevin Saunderson, Christian Smith, Derrick Carter, Charles Siegling, Oscar Mulero, Armand Van Helden, Laurent Garnier, Dave Angel, Green Velvet, John Aquaviva, Trevor Rockcliffe, Slam, DJ Hell, DJ Misjah, Chris Liebing, Umek, Jamie Anderson, Marco Carola, Deetron, itd…

 

 

 30 godina: Boža Podunavac u DRUG§TORE-u

30 godina: Boža Podunavac u DRUG§TORE-u

 

 

Svoj pečat dao je kultnom radiju B92 kao jedan od osnivača.

Kao deo projekta Kozmik u Srbiju je doveo mnoge strane Dj-eve koje su naši klaberi prvi put imali priliku da slušaju uživo.

 

Ukratko, ovaj čovek je jean od ključnih učesnika u stvaranju naše klupske i tehno scene!

Boža će nastupiti sa nekoliko dragih kolega u revijalnoj klupskoj večeri u savremenom hramu elektronske muzike, klubu Dragstor.

Gosti su:

Nemanja Stanimirović
Dragan Kozlica
Gordan Paunović
Vlada Janjić
Dejan Milićević
Speedy
Mirko Lazarević
Luka Petrović
Bojan Vukmirović

Te večeri, Boža će puštati pola sata muzike koja ga vezuje i asocira na gosta, a nakon toga će Božin gost (u svakom satu jedan) predstaviti publici svoj izbor muzike pripremljen za tu priliku. Biće to sentimentalno, ali eklektičko muzičko putovanje kroz vreme.

full info: www.facebook.com/events/1793659470903147

Vidimo se!!!