Home

VESTI

Otvaranje prvog Snowboard parka na Kopu

No Comments Lifestyle

Otvaranje prvog Snowboard parka na KopuNa veliko zadovoljstvo ljubitelja ekstremnih sportova, u organizaciji Skijališta Srbije, protekle nedelje je otvoren prvi snowboard park na Kopaoniku.

 

Ovaj jedinstveni park je izgrađen po ugledu na svetske ski centre, a otvorio ga je poznati snowboarder iz Velike Britanije, Scot Pennman, kao i profesionalni snowboarderi iz Slovenije uz podršku domaće ekipe bordera Freestylers, iz Srbije.

 

Borderi su svoja akrobatska umeća na snegu pokazali u dvočasovnom dnevnom i atraktivnom noćnom programu na novootvorenoj stazi, a ceo zabavni program ujedno je i najava za predstojeći Big Snow festival, koji će u martu biti održan na Kopaoniku.

 

Snowbord park nalazi se na na lokaciji između instalacija Malo jezero i Krst. Izgrađen po uzoru na svetske zimske centre, opremljen je najsavremenijim elementima, kao i signalizacijom i opremom za bezbednost, a na raspolaganju je i početnicima i naprednim vozačima borda. Dužina snowboard parka je 450m. U JP Skijališta Srbije najavljena je proizvodnja velikih količina veštačkog snega koji je potreban za kvalitetan i bezbedan rad parka. 

 

 

 Otvaranje prvog Snowboard parka na Kopu

Snowboard park na Kopaoniku

 

 
Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će se u februaru i martu odigrati u celoj Srbiji u susret Big Snow, jednom od vodećih evropskih zimskih festivala koji će od 19.-25. marta pretvoriti našu najlepšu planinu u centar skijaške zabave Evrope.

 

Pored muzićkog programa vrhunskih svetskih i regionalnih muzičara, Big Snow će svim gostima ponuditi i atraktivni sportski program sa učešćem nekih od vodećih svetskih i domaćin snowboardera – izjavio je Dušan Kovačević, osnivač EXIT-a i inicijator Big Snow festivala u Srbiji.

 

 

 Otvaranje prvog Snowboard parka na Kopu

Snowboard park na Kopaoniku

 

 

Istovremeno, MK Mountain Resort je ugostio eminentne britanske i srpske medije, koji su na Kopaoniku ispratili promociju snowboard igrice SSX, vodeće svetske gejming kompanije, EA Sports, koja će svim ljubiteljima zimskih sportova omogućiti da na zabavan način dožive čari ekstremnih sportova.