Home

VESTI

Zvezde trećeg Beck’sperience-a!

No Comments Latest

Public Enemy, najuticajnija i najkontraverznija hip-hop grupa 21. veka, obeležiće TREĆI ovogodišnji Beck’sperience, koji će se održati u petak, 28. novembra 2008. sa početkom u 21h, na Beogradskom sajmu.

 

Beogradsku publiku će na Beck’sperience-u zabavljati uigrani duo, Chack D, vodeći reper grupe, snažnih retoričkih sposobnosti i njegova sušta komična suprotnost Flavor Flay, sa svojim prevelikim naočarima i satom oko vrata.

 

Njihove izuzetno haotične i inspirativne rime zasnovane su na temama raznih socijalnih problema koje pogaÄ‘aju crnačku zajednicu. Oni su usmerili hip-hop ka izričito samosvesnoj,  pro-crnačkoj svesti.

 

 

 

 

Singl „Fight the Power“  sa albuma „Fear of a Black Planet“ proglašen je za najbolju hip-hop pesmu ikada, a sam album je sačuvan u Kongresnoj biblioteci u Washingtonu. Album „It takes a Nation of Millions to Hold Us Back“, zasnovan na avagardnim zvukovima i melodijama i na funk-u stare škole. Kritičari su ga smatrali revolucionarnim, a hip-hop kao pokretačku silu društvenih promena.

Na Top Ten listi našli su se sa singlovima „911 is a Joke“, „Brothers Gonna Work It Out“, i „Can’t Do Nuttin’ for Ya Man“, koji je postao Top 40 R&B hit.

Podsećamo, TREĆI Beck’sperience će omogućiti svim domaćim fanovima hip-hopa, da pored Public Enemy-a uživaju u muzici Afrika Bambaatta, pionira hip-hopa i jednom od najboljih DJ-eva 20. veka. TakoÄ‘e, nastupiće i Audio Bullys, koji će domaćoj publici predstaviti svoj novi album „Sunday Night Fever“, kao i najpoznatiji predstavnik domaće hip-hop scene, Marčelo, jedini srpski muzičar koji je dospeo na “World express chart” listu.

Beck’sperience je proglašen za najuspešniji domaći clubbing serijal u 2007. godine po izboru čitalaca sajta ChillOut (www.chillout.co.yu) i Kontra magazina (www.kontraweb.net), vraća se na scenu svojim specijalnim zimskim izdanjem.

Postanite i vi deo Beck’sperience manije!