Home

VESTI

Žurke za doček u Hrvatskoj

No Comments Latest

Žurke za doček u Hrvatskoj

Nastupi hrvatskih i stranih DJ-eva obeležiće doček 2010. godine u Zagrebu, uz besplatan provod na glavnom gradskom trgu. I u drugim gradovima najavljen je sličan provod, uključujući gostovanje Silicon Soul u Dubrovniku i Davida Moralesa u Zadru.

Jedna od većih žurki u Zagrebu biće održana u prostoru bivše fabrike “Medika”, u kojoj će biti četiri flora, a nastupiće Ivek, Labos & Grl Friends, O.B.F. i Digitron sound system, te Vergl Grind, Zeko i Mračna svita, Posrnuli izvođači i Theffekt vs. Pistolero…

“Novogodišnja štala” naziv je žurke u klubu Močvara, uz nastup DJ-a Maria Kovača i ulaz po ceni od oko deset evra.

Podsećajući na urbani mit prema kojem će provod u novogodišnjoj noći označiti i kakva će vam biti naredna godina, Močvara je pozvala na doček sve koji u 2010. žele da se opijaju do besvesti, drpaju se sa neznancima/neznankama (ovisno o afinitetima) u mraku, vrište Štala hitove iz petnih žila, rigaju u jarku i narednog jutra imaju glavobolju i mutna sećanja, ali i neizbrisiv osmeh na licu.

 

Žurke za doček u Hrvatskoj

 

 

Novovalna godina u Tvornici kulture posvećena je uglavnom muzici zagrebačkih i beogradskih grupa (Azra, Haustor, Animatori, Idoli, Laki pingvini, Električni orgazam, Disciplina Kičme, U škripcu, Šarlo Akrobata…), a puštaće je D.J. Bencarić.

Glavna zvezda dočeka u klubu Aquarius biće Pete Heller iz Velike Britanije, tvorac mega hita “Big Love” (1999), a nastupiće i DJ Jogarde (Freilauf), Blacksoul (Purple Music) i Nicole (Dirty Industries), uz mash up floor na kojem će svirati Phat Phillie (Blackout) i Bronson + MC Renman.

I klub Boogaloo (ex. OTV) organizuje doček 2010. godine uz niz DJ-eva, pa će na glavnom floru nastupiti Cet, češka DJ-ka La Di Da, Chris Liebing iz Nemačke, te Mary, Mr. DJ Dario i Pete Dux, a na manjem floru Robi Sliva, Ivica Petak, Toxic i Dećko.

Novogodišnji doček u kinu Mosor nazvan je “NU Years Evil 5”, a nastupiće Itch, Golem, Oxide, Funk Guru, Phillipe, Feelipa, Dubway i Basta.

Zagrebačke vlasti organizovale su i ove godine gradski doček na Trgu bana Jelačića, a između ostalog, biće proslavljeno i 50 godina hrvatskog roka – nastupom All Star Banda, koji čine Davorin Bogović – Rinči, Branko Požgajec, Miro Ungar, Ervin Baučić, Vedran Božić, Tomas Krkač i Slavko Pintarić – Pišta.

Prethodno će nastupiti Adastra, Flyer i Vatra, a uoči ponoći Đani Stipančev, Kvartet Gubec i Label bend, dok će nakon vatrometa i čestitki, nastupiti Boris Novković sa bendom i potom DJ Keops.

Velika žurka “Set2Split NYE” najavljena je u splitskoj Spaladium areni, gde će nastupiti DJ-evi Antoine Clamaran iz Francuske, The Beat Fleet, Shane Kehoe iz Velike Britanije, Dejan Vallentino iz Švedske, Artists From Ibiza i Luka Jakir.

Ulaznice za splitsku žurku legendarnog Ministry of Sound u pretprodaji su po ceni od 200 kuna, odnosno nešto više od 30 evra, a mogu se nabaviti preko Eventima.

Najveća žurka u Dubrovniku biće u klubu Lazareti, gde će nastupiti Silicone Soul, odnosno Craig Morrison i Graeme Reedie, koji će 1. januara gostovati u beogradskom klubu Plastik.

Na gradskom dočeku na Stradunu najavljeni su Milo Hrnić i grupe Da Riva i Sigma, a u jutarnjim satima nastup dubrovačkih klapa, tradicionalna Kolenda ispred Gradske vijećnice i koktel šou Udruge barmena.

Američki DJ David Morales gostovaće na žurci u SC “Višnjik” u Zadru, a na glavnoj bini nastupiće kao lokalna podrška Stipe, Bush i Fera, dok će na tehno floru biti Pero FullHouse, Ivan Komlinović, Edy C i Liquid vs Eggy.

Cena ulaznica je 400 kuna, a VIP koštaju čak 750.

Riječka publika imaće priliku besplatno da dočeka 2010. godinu na gradskom trgu, na kojem će najveće zvezde biti Bajaga i Instruktori, koji ovu godinu završavaju sa tri koncerta u Sava centru. Osim Bajage, Riječanima će svirati i TBF i lokalni bend One Piece Puzzle.

 

 

 

 

 

Izvor:

SEEcult.rog