Home

VESTI

Zagrevanje za Jelen Pivo Live festival!

No Comments Latest

Čuveni engleski new wave band Gang Of Four nastupiće na prvom od četiri koncerta koji će tokom narednih meseci uvoditi publiku u vrelu letnju atmosferu, čija se kulminacija očekuje u septembru na trećem Jelen Pivo Live festivalu u Beogradu.

Prošle godine su na Jelen Pivo Live-u, pod sloganom „Serbia are you alive“, nastupile mnoge inostrane zvezde kao što su Ian Brown, Happy Mondays, Gary Moore, koje su opravdale očekivanja i priuštile nezaboravne trenutke mnogobrojnim posetiocima. Dodatno uživanje publici priredile su i neke od najboljih domaćih i regionalnih bendova poput Hladnog Piva, Leta 3, Darka Rundeka, Lajbaha, Disciplin A Kitschme, Partibrejkersa, Plejboja, Darkwood Duba, Marčela, Dade Topića i Time-a.

 

 

Na prvom ovogodišnjem koncertu zagrevanja nastupa Gang of 4 – legendarna post punk atrakcija, nastala je 1977. godine u Lidsu. Originalnu postavu činili su Andy Gill – gitara, John King – vokal, Dave Allen – basista i Hugo Burnham – bubnjar. Naredne ’78. godine snimaju prvi EP singl koji odmah izbija na prvo mesto Hit liste britanske nezavisne produkcije.

Od samog početka važe za intrigantnu grupu uz koju ide reputacija benda koji ne pristaje na kompromise. Na čuvenom BBC-iju u dva navrata su im pesme skidane sa programa usled neprilagođenih i provokativnih tekstova.

Uprkos preprekama na koje su povremeno nailazili, u smislu zabrane emitovanja pojedinih pesama, godine 1981. bend doživaljava veliki uspeh sa albumom „Solid Gold“.

Ono što je zanimljivo je da je najveći tiraž albuma mimo Velike Britanije ostvaren u našim krajevima tj. na prostoru bivše Jugoslavije. Ta činjenica govori o velikom uticaju koji je ovaj bend imao na new wave scenu tadašnje Jugoslavije.
Nakon raspada krajem ’80 – tih godina, bend se 2005. godine ponovo okuplja i doživljava veliki comeback svirajući širom planete, mnogi kažu i bolje nego što su to radili pre dvadeset godina.

 

Koncert grupe Gang of 4 odrzace se u PETAK, 9. maja u basti SKC-a.