Home

VESTI

Zaštita prava džezera i rokera

No Comments Latest

 Zaštita prava džezera i rokera

Mladi muzičari, koji se bave džez, zabavnom i rok muzikom, uskoro bi trebalo da dobiju rešenje statusa i probleme prilikom angažovanja u inostranstvu, najavilo je Ministarstvo kulture Srbije.

Povodom problema mladih muzičara koji se bave džez, zabavnom i rok muzikom, a odnose se na njihov angažman u inostranstvu, Ministarstvo kulture Srbije saopštilo je da će novim zakonom o kulturi u najskorije vreme na sistemski način biti regulisan način sticanja statusa samostalnih umetnika.

U međuvremenu, i dalje je na snazi Uverenje izdato 10. maja 2004. godine, kojim se Udruženju muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije odobrava da utvrđuje svojstvo lica koje se bave džez, zabavnom i rok muzikom.

Ministar kulture Nebojša Bradić, kako je saopšteno, obratiće se i Ministarstvu kulture Hrvatske – kako bi se našlo rešenje za regulisanja prava muzičara iz Srbije na nesmetano obavljanje delatnosti na teritoriji Hrvatske.

Pojedini beogradski bendovi preneli su ovih dana na Facebooku-u i Myspace-u, da im je na granici s Hrvatskom, uz “ata kartu”, potrebnu za muzičke instrumente, tražena i legitimacija Udruženja estradnih umetnika Srbije, iako su imali i pozivno pismo i uredne pasoše. Potom im je odreÄ‘ena zabrana ulaska u Hrvatsku.

 

 

 

Izvor:

SEEcult.org