Home

VESTI

Xperiment 12th B-Day Party

No Comments Latest

 DJ organizacija, koja je deo naše elektronske i klupske scene od momenta njenog formiranja u mnogome je zaslužna za njeno nastajanje, razvoj i kontinuirano postavljanje novih standarda.
 
Prve korake ova organizacija pravi još 94-te, 95-te godine, organizujući nekoliko velikih dešavanja u hali 14 beogradskog Sajma, veliki “Positronic Brain” na Kalemegdanu – prvi “open air” part u Beogradu (1995), “Vedama” (septembra iste godine na sajmu), “Akvarius”, proleće u klubu “Industrija”, “Hypnotic Dance On Planet Lishka” (Kalemegdan, 1996), party-je u Omoljici, New Year's Eve Party u ateljeu Pedje Milosavljevića…
 
Sada već više od decenije, XperimenT u formaciji DJ BUCA, DJ MAX i DJ STOLE, radi na popularizaciji progressive & psytrance scene kod nas, dovodeći vodeća svetska imena na naše prostore, kao što su: Joti Sidhu, Max Lanfranconi, James Monro, Astral Projection, Tsuyoshi Suzuki, Mark Allen, Talamasca, X-Dream, Wizzy Noise, Delta, Dino Psaras, Tim Schuldt, Kox Box, Skazi, Astrix, Ofer Dikovski, Son Kite, D-Nox, Beckers, DJ Anti, Hallucinogen, Christof, CPU, Vibrasphere, Krome Angels..i mnogi mnogi drugi!
 

DJ BUCA [XperimenT :: Ultragroove rec]

Nebojša Vujošević počinje da se bavi DJ-ingom davne 1994. godine, sa DJ Jakovom i DJ Mikicom. Jedan je od osnivača XperimenT DJ asocijacije i ponosno jedan od najzaslužnijih za nastanak beogradske trance scene. Danas se, nakon dugogodišnjeg iskustva, u njegovim setovima može osetiti svaki pozitivan, new-wave muzički uticaj.

Pored brojnih party-ja u zemlji, nastupao je i na mnogim u inostranstvu, u Bosni, Makedoniji, Nemačkoj, Grčkoj, imao je i ima rezidenture u svakom značajnom techno/trance klubu u Beogradu, bavi se produkcijom, a radio je pored imena kao što su: Joti Sidhu, Dino Psaras, Max Lanfranconi, Serge Souqe, Tsuyoshi, Mark Allen, Anti, Slide, Chris Organic, Vibrasphere…

DJ STOLE [XperimenT :: Ultragroove rec]

Stojan Silbaški je rođen 1976. godine u Beogra-du. Muzičku karijeru počinje `94-te, puštajući tada techno [preferirajući uglavnom izvođače sa legendarne etikete Planet Rhythm], ali samo godinu dana kasnije, trance postaje njegov definitivan izbor.
U decembru `96-te po prvi put radi u kultnoj INDUSTIJI, kao deo XperimenT ekipe, sa kojom je do danas organizovao bezbroj party-ja u Beogradu i celoj Srbiji.
    
Pored toga što je izgradio potpuno jedinstven stil u DJ-ingu, on stoji i iza projekta EOKED, u okviru kojeg je do sada objavio šest izdanja za razne inostrane etikete. Trenutno je okupiran promovisanjem trance muzike na našim prostorima, kao i umetničke asocijacije GROOVE MUSIC i upušta se u jedno novo iskustvo sa projektom Eko Mode.

DJ MAX [XperimenT :: Ultragroove rec]

Srđan Golubović aka DJ Max, deo naše klupske scene postaje još devedesetih, kao član organizacije SPACE ART, a zatim se `96-te godine priključuje XperimenT-u…

Takođe, jedan je od zaslužnih za formiranje i nastanak trance scene na našim prostorima…

A danas, jedan od onih koji nam omogućuju da nakon svake velike žurke u gradu, imamo gde da nastavimo provod, organizujući brojne i redovne after party-je za pamćenje !! Radio je pored imena kao što su: Joti Sidhu, Dino Psaras, Max Lanfranconi, Serge Souqe, Tsuyoshi, Mark Allen, Anti, Slide, Chris Organic..

                                          

*** SPECIAL BIRTHDAY PARTY GUEST ***
 
******* DADO *******
[DEEDRAH, FREDERIC HOLYSZEWSKI] [BALEARS, ILLES, SPAIN]  
JEDAN OD VODEĆIH TRANCE ARTISTA, VISOKIH MUZICKIH STANDARDA I PRODUKCIJE VRHUNSKOG KVALITETA !!
 
FREDERIC HOLYSZEWSKI, aka DADO, danas čuveni producent, najviše je poznat po svojim psy-trance projektima DEEDRAH, CYPER, SYNTHETIC i KROME ANGELS.
Rodjen je 1970. godine, u Melunu, u Francuskoj. Još od detinjstva bavio se klasičnom muzikom, svirajući klavir i uporedo flautu.
Prve produkcijske radove ostvario je u okviru projekta TRANSWAVE, kroz saradnju sa Christophe Drouillet-om [Absolum].
Do sada pod imenom DEEDRAH objavio je 3 studijska albuma: “Self Oscillation” [Distance/Questionmark rds]-  pravi klasik koji je odredio njegov sopstveni sofisticirani muzički stil, “Reload” [Alien News]- čuveni album, melodičan, progressive-an, protkan psychedelia-om, kao i “Body & Soul” [Spun rds]- čist psy-trance!

Saradjujući sa drugim velikim imenima, kao sto su Sid Shanti, Bamboo Forest i mnogi drugi, pokrenuo je čitav niz različitih muzičkih projekata, “Transwave”, ”Kaledoid”, “Synthetic”, “Cypher”, “The Digital Avengers”, “Dandandado” i  “The Good The Bad and the Ugly to name a few”.

Takodje stoji i iza projekta “Federico Baltimore”, u okviru kojeg se bavi više house/lounge zvukom.
Uskoro se očekuje izlazak četvrtog albuma “Trancewave-a” [Live Dvd], drugi  “Federico Baltimore-a”, kao i nova izdanja “Deedrah-e”!

www.deedrah.com
www.myspace.com/deedrah

 

————————————

 

Line Up DJs:
 
DEEDRAH LIVE !
[DADO – Balears, Illes, Spain] 
DIGITAL NUMBER LIVE:
DJ BUCA
[XperimenT, Ultragroove rec]
&
 DJ DOVLA
[Pion, Ultragroove rec]+
DJ MAX DJ SET !
[XperimenT, Ultragroove rec] 
DJ STOLE DJ SET !
[XperimenT, Ultragroove rec] 
DJ VLADA DJ SET !
[IntellecT, Ultragroove rec] 
 
Lokacija: “Brod Kolos” – ispod Brankovog mosta sa novobeogradske strane; kapacitet: 1500 posetilaca.
 
 
PRETRODAJA KARATA JE POČELA !!
 
Pretprodajna mesta:
 XLAGOOM Lounge Cafe Bar (Svetozara Radića br.5/Zeleni Venac)
Bilet Servis (Beograd)
 Blagajna Doma Omladine (Beograd)
 Eventim (u većim gradovima Srbije)
 
Cena karte:
 prvi kontigent karata po ceni od 700 dinara !!
        
 
*** 12 GODINA SA VAMA ***