Home

VESTI

Uskoro regionalni VH1 kanal

No Comments Latest

Uskoro regionalni VH1 kanalKrajem septembra sa radom će početi regionalni kanal televizije Vh1. Nezaobilazna TV destinacija za sve ljubitelje muzike doživeće svoj preobražaj, pa će sada muzički program biti obogaćen muzikom najpopularnijih regionalnih izvođača.
  

Nastavljajući dobro poznatu Vh1 tradiciju, gledaoci će biti u prilici da uživaju u muzičkim spotovima iz svih dekada istorije popularne muzike, a po prvi put će se u programu naći i spotovi izvođača iz bogate muzičke istorije našeg regiona na kome su odrastale generacije ljubitelja muzike.
  

‘Koncepcija programa se neće promeniti. Vh1 ostaje kanal koji će 24 sata emitovati samo muziku i video spotove, ali će regionalni Vh1 pratiti pobljšanja u odabiru muzike, uređivačke politike i novih muzičkih segmenata. Ono što će se promeniti, i zbog čega smo mi veoma nestrpljivi da krenemo sa emitovanjem programa, jesu spotovi domaćih izvođača koje ćemo prikazivati. Vreme je da Vh1 otvori vrata bogatoj muzičkoj istoriji regiona i ovo smatramo revolucionarnim korakom u domaćoj muzičkoj industriji koji će pomoći izvođačima, a nas vratiti u neka srećnija vremena za pop i rock muziku na ovim prostorima. Arhivski materijal je toliko dragocen, šarenolik i zanimljiv da će svakako biti u najmanju ruku interesantno sve to ponovo videti na televiziji’, rekao je povodom pokretanja regionalnog Vh1 kanala glavni i odgovorni  urednik MTV i Vh1 kanala Ninoslav Jovanović.

Svoju podršku otvaranju regionalnog Vh1 kanala upitio je i veliki broj muzičara iz svih zemalja u region među kojima su Bajaga, Massimo, Đule iz Van Gogha, grupa Jinx…

"Veoma mi je drago što konačno kreće regionalni Vh1, televizija na kojoj će gledaoci moći da čuju i vide, nadam se, gomilu dobre domaće muzike i spotova. Posebno se nadam da će odgovorni ljudi na Vh1 podrobno istražiti brojne arhive i izvući na svetlost dana neke davno zaboravljene pesme i izvođače koje treba upoznati sa novim generacijama ljubitelja muzike" – Momčilo Bajagić Bajaga

“Muzika, muzika i samo muzika! Bravo za novi kanal!” – Đule Van Gogh

"Meni kao muzičaru uvek je veliki događaj pokretanje novog programa koji promoviše muziku, a pogotovo onu vizuelnu. To nas muzičare tera da što bolje i što kvalitetnije napravimo svoje videospotove ne bi li bili dovoljno dobri da se vrtimo uz velike svetske zvezde" – Massimo Savić.

"Jako nam je drago što se i Vh1 okreće prema nama. Jinx su uvek dosta pazili na svoje spotove i otvaranje još jednog kanala na kojem će se vrteti nam jako odgovara, a i Vh1 je kanal koji vrti malo ozbiljniju, odrasliju muziku koju volimo da slušamo." – Jinx

"S obzirom da volim da gledam Vh1 odlična mi je vest da se pokreće regionalna verzija. Naravno, biće to i još jedan kanal na kojem će bendovi i muzičari, pa tako i ja, zavrteti svoje spotove." – Neno Belan.

 

 

 Uskoro regionalni VH1 kanal

Uskoro regionalni VH1 kanal

 

 

Iza pokretanja regionalnog Vh1 kanala stoji kompanija MTV Adria koja je vlasnik licnence MTV Networks za Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru koja u regionu već emituje tri programa MTV-ja za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

Vh1 kanal je deo MTV Networks-a, koji pripada Viacom International Media Networks (VIMN) i  gleda se u više od 1.8 miliona domaćinstava širom regiona. Vh1 je deo osnovnog paketa svih kablovskih, IPTV i DTH operatera i emituje muzički program 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

O kompaniji Viacom International Media Networks:

Viacom International Media Networks (VIMN) je divizija kompanije Viacom Inc. (NASDAQ: VIA, VIAB).  VIMN obuhvata mnoge najpopularnije svetske multimedijske brendove sa zabavnim programom, uključujući MTV, Nickelodeon, Comedy Central, BET, non-premium kanale s brendom Paramount Pictures, Vh1, VIVA, MTVHD, TMF (The Music Factory), COLORS, Game One i Tr3s: MTV, Musicá y Mas. Brendovi Viacoma dostupni su širom sveta, u više od 600 miliona domaćinstava, u 160 regija i na 34 jezika, sa preko 166 lokalno prilagođenih i vođenih TV kanala i više od 550 digitalnih medija i mobilne televizije.