Home

VESTI

ULTRAGROOVES #05 – DINO PSARAS

No Comments Latest

Još 1988, sa svega 15 godina PSARAS je ušao u svet elektronske muzike, zanimajući se tada za asid house scenu, a potom i detroitski i belgijski techno. Tako u ranim 90-im pušta zajedno sa tada vodećim hard techno dj-evima, poput Mr C-a, Weatherall-a, Groove Rider-a, Todd Terry-a, Tony Humphries-a, Adamski-og i Carl Cox-a, ostvarujuci rezindeturu u “Baba G’s (Massive Attack) Bristol club-u” i redovne nastupe na “DIY festivals-u” i “Tonka” party-jima.

Ipak, bilo je dovoljno da samo jednom poseti Indiju, 1993. godine i da nakon toga napravi pravi zaokret u svojoj karijeri, orijentišući se u potpunosti ka Psychedelic Trance muzici, koja ga je i učinila globalno poznatim. Vrativši se u London, upoznaje Martin Freeland-a (Man With No Name), Ben Watkins-a (Juno Reactor) and Simon Posford-a, nakon cega odlučuje da se pored puštanja muzike, posveti i radu na njenom pravljenju i kreiranju. Radi na brojnim projektima, PHREAKY [Ofer Dikovski (Oforia), Avi Algarnati (Space Cat), Marko Goren], CYDONIA [Steve Ronan, Ian Rive], AYAHUSCA [Joti Sidhu, Steve Ronan]…

Od 1994. godine pa na dalje DINO nastupa širom planete, u Australiji, na prvom “Rainbow Serpent” party-ju, u Americi, na “Burning Man” ’95-te i ’96-te, na “Berlin Love Parade-u”, u Juznoj Africi, Brazilu, Rusiji, Parizu, Beogradu, Izraelu, Japanu, Goa-i..

“Njegov prvi album „Concept in Dance" dobio je ime po jednom klubu u kome je vrteo muziku, a gde su dolazila najveća imena engleske muzičke scene. Juno Reactor, Simon Foster i ostali bili su redovni gosti, kao i umetnici poput Andy Warhol-a i sl. U tom lokalu se puštala i slušala muzika koju nigde drugde na svetu niste mogli da čujete. Najbolje stvari od najboljih umetnika, pre nego bi se izdale za javnost, imale su tamo svoje premijere. Fascinantan osećaj, odlično zezanje, vreme za pamćenje. Po tom klubu nazvao je  svoj prvi album „Concept in Dance", koji se prodao u više od 70,000 primeraka, cifra koja je za trance produkciju u tom trenutku bila – utopija. Prvi album je uvek taj koji se pamti, ali za njega je to bilo tako, i još malo više…”

U Londonu otvara i svoj klub, “ACID – A Concept In Dance”, zajedno sa Ian St Paul-om (Spectrum, Future) i Mike Maguire-om (Juno Reactor), a večeri u ovom prostoru proglasene su za prve “trance noci” u Londonu. Legendarni label istog naziva, objavio je prva izdanja i track-ove artista kao sto su Man With No Name, Paul Jackson, Universal Sound, Cydonia, Ayahuasca i Psychaos, dok je album “A.C.I.D” postao jedan od najprodavanijih trance albuma ikada.

Osniva i “Atomic label”, za koji objavljuju Tim Schuldz, Morphem, Semsis, MWNN, Cydonia i Tortured Brain [Psaras-ov prvi solo projekat].

2003. godine objavljuje svoj prvi album, “Dino Psaras – Lick It”, za “Ocktava Records”, na kome se nalazi kolekcija track-ova koje je većinom odradio solo, uz nekoliko kolaboracija sa MWNN-om, X Dream-om i Raz Helalat-om, kao i uz učešÄ‡e Keith Emmerson-ovog (ELP) sina Aaron-ona, koji je odsvirao klavijature, a skoro je izasao i drugi po redu Psaras-ov album “Where Word Fail, Music Speaks”.

MeÄ‘u njegovim najuspešnijim skorašnjim projektima su i “Mosquito”, na kome je ostvario saradnju sa Raz Helalat-om i Iain Rive-om (Cydonia), "Bulletproof”, takoÄ‘e sa Helalat-om i Rive-om, uz Richard Kegg-a, ali najveći projekat na kome trenutno radi svakako je sastav “Krome Angels”.

www.dinopsaras.com

www.myspace.com/dinopsarasmusic

  

 

Subota, 23. Avgust 2008 – Brod KOLOS

 

************ DINO PSARAS ************

[UK]

 

[SPUN – CHEMICAL CREW– TIP – SMAKED] 

Nastavak serijala i ujedno završetak letnje sezone !
Promocija klupske sezone o8./o9. !
Promocija novog izdanja UltraGroove Records-a (UG004 PROSPER – TECHNO-KID – MAXI SINGL) !

:: LINE UP DJs ::

DJ DINO PSARAS
Brighton, UK

+++

DJ AKI
IntellecT, Ultragroove Rec

DJ MAX
XperimenT, Ultragroove Rec

DJ VLADA
IntellecT, Ultragroove Rec

 
LOKACIJA:
“Brod Kolos” – ispod Brankovog mosta sa novobeogradske strane; kapacitet: 1500 posetilaca.

PRETPRODAJA KARATA:
Bašta kluba“XLAGOOM” – Svetozara Radića br.5 / Zeleni Venac, Bg
Bilet Servis – Trg Republike br. 5, Bg
Blagajna Doma Omladine – Makedonska 22, Bg
Prodajna mesta “Eventim-a” – u većim gradovima Srbije http://www.eventim-yu.com/portal/rs/prodajna_mesta/srbija/

CENA KARTE:  500 din (u pretprodaji)