Home

VESTI

U prodaji novi album grupe Tide

No Comments Latest

U prodaji novi album grupe TideU prodaji novi album grupe Tide: energija, melodija, emocija, temperament. Simbolično nazvan “No.4”, četvrti album grupe Tide, konačno je objavljen.
  
Prethodna tri izdanja predstavljaju zasebne priče sa elementima eksperimentalnog, ističući muzičku širinu članova grupe i pre svega lidera Kevina Koradina, dok se aktuelnim izdanjem vraćaju korenima, gitarskom pristupu prožetom izraženim temperamentom i emocijama, koji im prema sopstvenom priznanju najviše odgovara.
  

Album je snimljen u Ljubljani, ali su miks i produkcija kao i na prva tri albuma realizovani u Holandiji, gde je gitarista i pevač Koradin i započeo misiju zvanu Tide.

“Ovaj album je više socijalno angažovan i neposredan u odnosu na prethodne, bez filozofiranja. Na njemu se može čuti duša benda. To je pravi bendovski album, grub a istovremeno melodičan”, kratko je prokomentarisao novi album lider grupe, ističući da bi se “No.4” mogao svideti pre svega onom delu publike koja preferira bendove poput Pearl Jam, Kings of Leon, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, itd.

 

 U prodaji novi album grupe Tide

U prodaji novi album grupe Tide

 

 

Na izdanju se nalazi devet numera, a publici su već prezentovani singlovi “Riot Act” i “Believe”.

www.tide-band.com
www.facebook.com/tideband