Home

VESTI

Turneja grupe U2 ulazi u istoriju

No Comments Latest

Designers Love Japan

Irska rok grupa U2 postaće 10. aprila deo muzičke istorije, jer će njena koncertna turneja „360°“ postati najunosnija serija nastupa svih vremena.

Sastav U2 nastupiće tog dana u Sao Paulu, a posle tog koncerta zarada od turneje „360°“ premašiće 558 miliona dolara.

 

Time će dablinski četverac nadmašiti rekordnu zaradu koju je do sada držao sastav „The Rolling Stones“ zahvaljujući turneji „A Bigger Bang“.

Turneja „360°“ organizovana je kao promotivna turneja albuma „No line on the Horizon“ iz 2009. godine. Prvi nastup održan je u Barseloni, a muzički karavan posetio je više od trideset zemalja.

 

 

 U2

U2

 

Poneti uspehom prvobitno planiranih koncerata, članovi benda su odlučili da produže turneju, pa je tako njen kraj najavljen tek za 30. jul ove godine. Kada se tada budu sveli računi, očekuje se da će ukupna zarada od koncerata premašiti cifru od sedamsto miliona dolara.

Ovo će takođe biti i najposećenija turneja, jer se očekuje da po završetku nastupa broj prodatih karata bude veći od sedam miliona! Time će U2 oboriti još jedan rekord koji je do sada držao bend „The Rolling Stones“, ovoga puta sa turnejom „Voodoo Lounge”, koja je do skoro važila za najposećeniju ikada.

Tokom turneje „360°“, grupa U2 je u proseku po koncertu svirala pred 63.600 ljudi i zaradila 6,4 miliona dolara.

Krajem 2009. godine muzičari su odlučili da spektakl zabeleže kamerama, pa je tako nastao film „U2 360° at the Rose Bowl“, snimljen na jednom od kalifornijskih nastupa u Pasadeni.

 

 

 

Izvor:

Agencija BETA