Home

VESTI

Tom Džons stiže u Beograd

No Comments Latest

Tom Džons stiže u BeogradVlasnik jednog od najprepoznatljivijih glasova pop muzike, Tom Džons, nastupiće u Beogradu 13. novembra, u okviru turneje na kojoj promoviše novi album pod nazivom “24 hours”.

Beogradskoj publici Džons će novi album, na kojem se oprobao i u ulozi tekstopisca većine pesama, predstaviti na koncertu u Beogradskoj areni.

Ulaznice za ovaj događaj mogu se nabaviti od 18. maja, na prodajnim mestima "Card Servisa", "Bilet Servisa" i "Eventima", kao i putem njihovih internet stranica, po cenama koje idu od 2500 dinara za tribine (nivo 4), 3000 za parter, pa do 8000 dinara za mesto u loži.

Tom Džons je karijeru započeo pre skoro pola veka, pevušeći u rudnicima rodnog grada Pontipida u Velsu gde je radio.

Tokom niza godina muzičke karijere Džons se okušao u svim muzičkim pravcima i žanrovima i to s velikim uspehom.

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=QrwO8b9iq34|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Njegov prvi veliki hit, koji ga je proslavio bio je "It's Not Unusual“ (1965). Numera je odmah zauzela prvo mesto na britanskoj top listi, i ušla među prvih deset na američkoj. Iste godine objavljen je hit "Thunderball“, naslovna pesma iz istoimenog filma o Džemsu Bondu ("Operacija Grom“).

1966. snimio je svoj najveći hit – obradu numere "Green, green grass", koja je zbog toga što je Džons Velšanin, postala neslužbena himna Velsa.


{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=a5IABqwVO2U|width=450|height=277{/mgmediabot2}


Već sedamdesetih njegova slava počela je da stagnira, ali je svojevrsni povratak imao 1988. obradom numere "Kiss" koju u originalu izvodi Prins.

U vrh svetskih top lista popularni pevač vraća se 1999 godine albumom "Reload", i naročito numerom "Sexbomb".

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=L63VJ4ADYFo|width=450|height=277{/mgmediabot2}


Najnoviji album, kako se u saopštenju organizatora koncerta "Lupa promotion" navodi, predstavlja "intimno retrospektivno putovanje", a na njemu se, između ostalih nalazi i stvar ''Sugardady'' koju su napisali Bono i Edž, članovi benda "U2".

Turneju na kojoj predstavlja album “24 hours” Tom Džons počinje u junu koncetima u Sjedinjenim Američkim Državama, a završava serijom koncerata u Las Vegasu .

 

Izvor:

b92.net