Home

VESTI

The Toronto Drug Bust osvajaju region!

No Comments Latest

TTDB by Miro MajcenSlovenačko-finska grupa, koja trenutno snima spot u Beogradu, rešila je da tokom ove godine pokori region, a sva je prilika da će u tome i uspeti

Ovih dana The Toronto Drug Bust rade punom parom na promovisanja svog albuma prvenca “Enfant Terrible”, koji je regionalna i svetska kritika ocenila najvišim ocenama.

 

Publika će moći da ih vidi u avgustu na EcoStar Festu u Paraćinu, Terraneo festivalu u Šibeniku ili na Szigetu u Budimpešti, a do tada će se pojaviti i njihov novi spot za The Dandy Song, koji bend upravo snima u Beogradu.
 
"Beograd nismo odabrali samo zbog toga što je nekad bio glavni grad bivše Juge, već i zato što su tamo godinama živeli moji baka, deka i moja majka. Dobili smo ponudu od vrlo entuziastičkih ljudi, koji shvataju šta je bitno u rokenrolu i vole dobru muziku. Znamo da ćemo biti dobar tim, a kakav će biti spot, to čete još videti… Ovako nešto još nismo radili, ali biće vrlo provokativno, kao što i mora biti“, otkrio je Izak Košir, frontmen benda, zašto se TDB odlučio baš za srpsku prestonicu.

 

 

 The Toronto Drug Bust foto by Andreas Lindlahr

The Toronto Drug Bust foto by Andreas Lindlahr

 

Inače, Izakov deda, Janez Vipotnik, je bio ministar za kulturu i prosvetu, političar i pisac u bivšoj Jugoslaviji, dok je njegova baka, Olga Vipotnik, bila predsednik Zveze prijatelja mladine Jugoslavije. Godinama su živeli na Dedinju u Beogradu.

TDB se sa punim pravom može okarakterisati kao internacionalni projekat. Nastao je 2007. godine u Londonu, a za snimanje svog prvog albuma okupili su muzičare iz Slovenije, Finske, Švedske i jednog iz Australije. Bend, osim frontmena Izaka Košira, čine i njegov brat – gitarista Tadej Košir, basista Jernej Krzic Nietzsche, slajd gitarista i bluzmen Mišo Drobez, još malo gitare od Finca Ramia Helina, zatim Joonas Granquist – klavijaturista, Heikki Rasi – perkusionista, Juho Viljanen koji svira trombone i drugi. Do sada su uspeli da da osvoje simpatije kritike i medija i da postanu miljenici publike, a kada za muzičke idole navedete izvođače kao što su The Rolling Stones, David Bowie, Howlin' Wolf, T-Rex, Jack White i Jeff Buckley, nema sumnje da njihov zvuk obećava.

 

 

 The Toronto Drug Bust foto by Andreas Lindlahr

The Toronto Drug Bust foto by Andreas Lindlahr

 

O daljim planovima Izak kaže: „U Ljubljani smo upravo završili snimanje pesme grupe R.E.M. i sada je Rami Helin u Helsinkiju napravio miks, koji ćete moći da čujete za par meseci kad se pojavi CD kompilacija Projekt R.E.M. Za tu priliku biće upriličen i veliki besplatni koncert sa slovenačkim i hrvatskima muzičarima u centru Ljubljane. Inače uskoro ćemo snimat novi material za novi album … "

Bend je iskoristio priliku da pozovu sve ljubitelje dobrog rokenrola, da dođu na njiho nastup bilo gde – na Terraneo festivalu u Šibeniku, EcoStar Festu u Paraćinu ili na Szigetu u Budimpeštu u avgustu mesecu.