Home

VESTI

The Police nastupili na Ušću

No Comments Latest

 Koncert legendarne britanske grupe "The Police" počeo je 24. juna oko 22 časa na beogradskom UšÄ‡u pesmom ''Message in the bottle".

Posle toga frontmen grupe Sting pozdravio je publiku rečima ''dobro veče svima'' i pitanjem ''mo�eš li da pevaš Beograde'', dok su fanovi grupe na to odgovorili burnim aplauzom. Sledeća pesma bila je 'Walking on moon''.

Bend je svirao oko sat i po vremena pred 25.000 ljudi, pri čemu je procenu brojnosti publike izneo pevač Sting sa bine.
"Ima vas 25.000, a sad i da vidim vaših 50.000 ruku gore", rekao je Sting beogradskoj publici.

 

Grupa "Police" izvela je bezmalo sve svoje hitove.

Publika je najburnije reagovala na najpoznatije stvari kao što su "Every little thing she does is magic", "De du du du de da da da", "Can't stand loosing you", "Roxanne", "King of pain" i "Every breath you take". Grupa je imala dva bisa, a završila je svirku veoma energičnim izvoÄ‘enjem pesme "Next to you", sa pankoidnog-rege debitanskog albuma iz 1978. godine.

Kao predgrupa na koncertu nastupili su "Counting crows".

Pročitajte intervju sa Adamom Duricom, frontmenom benda "Counting Crows"
 
Tročlana grupa je u Beograd doputovala 24. juna, privatnim avionom iz Venecije i sa aerodroma "Nikola Tesla" pravo došla na UšÄ‡e kako bi videli koncertni prostor kojim su bili izuzetno zadovoljni.

Pre koncerta, smestili su se u hotel "Hajat" gde će , kako je najavljeno, boraviti tri dana, do nastavka turneje u Mančesteru, Belfastu i Mestreu.
 
Kako je ranije portparol koncerta Ivan Ivačković istakao ovo se mo�e smatrati događajem bez konkurencije u Beogradu u 2008. godini.

Turneja na kojoj se grupa "The Police" nalazi obele�ava 30 godina od njihovog osnivanja, kao i od objavljivanja njihovog najuspešnijeg singla "Roxanne".

Sting, Stjuart Koplend i Endi Samers su prodali više od 50 miliona albuma širom sveta i ostvarili neviÄ‘en uspeh na top listama.

Dobitnici su šest Gremi nagrada, Brit nagrade za najbolju grupu 1982. godine, a istu nagradu 1985. su dobili za izuzetan doprinos britanskoj muzici.

Ostali su upamćeni po hitovima "Roxanne", "Message in a bottle", "Walking on the moon", "Every breath you take"…

Nakon što se bend raspao 1984. članovi su ostvarili uspešne solo karijere.

Nakon kratkog okupljanja 2003. radi ulaska u rokenrol Hol slavnih, grupa "Police" je prošle godine počela oproštajnu turneju koju, zbog neverovatnog interesovanja, nastavljaju i ove godine po Australiji, Novom Zelandu, Japanu i Evropi.

Koncert u Beogradu jedini je u ovom delu Evrope, a ekskluzivnosti dogaÄ‘aja dodaje i Stingova izjava iz februara 2008, da bend neće nastaviti sa radom posle završetka ove turneje: "Neće biti novog albuma, nove velike turneje, kada završimo sa ovom povratničkom turnejom – to je to što se "The Police" tiče".