Home

VESTI

The Ian Thornton Band u klubu Žica!

No Comments Latest

Obaveštavamo vas da će The Ian Thornton Band u subotu, 1. novembra, održati koncert u beogradskom klubu Žica.  

Nakon završetka rada na svom novom izdanju, Time to catch your eye, The Ian Thornton Band kreće sa promotivnim koncertima po Srbiji. Prvi od tri koncerta biće održan u beogradskom klubu Žica (Kraljevića Marka 5), 1. novembra u 21h (cena karte je 200 dinara). Nakon toga sledi koncert u Požarevcu 6. novembra, u klubu KB, a zatim u klubu Ćošak u Petrovcu na Mlavi.

The Ian Thornton Band (ITB) je beogradski trio čije su originalne “power acoustic” pesme prepune jakih, melodičnih vokala, jednostavnih i kreativnih gitarskih deonica i dinamičnih ritmova i tekstova koje nećete lako zaboraviti. Njihova muzika nastaje na raskrsnici žanrova, tamo gde The Police, Elvis Costello i Pink Floyd sreću Kate Bush i Coldplay.

 

 

Ian Thornton (vokal/gitara) se preselio u Beograd 2006. godine, nakon nekoliko godina života i rada u Velikoj Britaniji, Japanu, Australiji, Americi i Nemačkoj. Goran Savić (bubnjevi) je radio sa velikim brojem beogradskih bendova, uključujući Ab Re i Arhai, a nedavno se vratio sa evropske i američke turneje sa grupom Kal. Goran Kuzmanović (bas) je takođe radio sa velikim bendova po Srbiji, a pet godina je živeo i svirao u Italiji.

Za dve godine rada, The Ian Thornton Band je izdao tri izdanja:

   1. The Meaning (EP) – jul 2007.
   2. Infinity (EP) – jun 2008.
   3. Time to catch your eye (CD) – oktobar 2008.

 
 

Poslednje izdanje, Time to catch your eye, traje 40 minuta i snimljeno je u beogradskom studiju Digimedia, a produkciju potpisuju Boris Bunjac i Velja Mijanović. Sadrži deset pesama:

   1. Faith in you
   2. Papa H
   3. Take me away
   4. Nothing seems the same
   5. Time to catch your eye
   6. Any other day
   7. Legend
   8. Two foot tall
   9. Heroes
  10. Let it play

 

Na koncertu u klubu Žica Ian Thornton Band promovisaće ovo izdanje, doÄ‘ite da uživate u sofisticiranoj i inspirativnoj gitarskoj pop muzici.