Home

VESTI

Thank You Baudelaire objavili svoj prvi spot

No Comments Latest

Thank You Baudelaire objavili svoj prvi spotBeogradski bend Thank You Baudelaire je objavio svoj debi spot za pesmu Brief Moments sa EP-a Racing Raindrops. Premijerno je pušten u četvrtak, 25. oktobra, na regionalnim sajtovima MTV-a.
  
Spot je režirao i montirao Nikola Pavlović, iza kamere su se našli Bruno Ranković i Uroš Milutinović, a postprodukciju je radio Goran Balaban.
  

Video direktno oslikava tekst pesme koji govori o borbi sa nama samima u momentima kada nam nešto čemu stremimo stalno izmiče.

 

„Presrećan sam što najzad možemo da vam šerujemo spot! Snimanje je bilo super zabavno, ali ceo proces pripreme nam je uzeo više vremena nego što smo prvobitno planirali. Zbog toga je spot i izašao nekoliko meseci nakon EP-a, ali osećam da prava promocija tek sada kreće. Hvala puno svima koji su učestvovali u snimanju, a naročito senkama čiji se broj popeo na preko dvadeset! To su sve naši bliski prijatelji koji su poverovali u ovo što radimo i odlučili da nam pomognu. Za uzvrat, vodićemo ih sa nama na Kišobran ekskurziju!“ kaže kroz osmeh Pavle Petrović, gitarista benda.

 

U novembru se planira zajednička serija nastupa sa Kišobranom u okviru promocije EP-a:

11.11. – Divljina, Beograd – TYB, Mary's Flower Superhead (Grčka) i Kišobran
17.11. – Quarter, Novi Sad – TYB i Kišobran (ekskurzija)
24.11. – Feedback, Niš – TYB i Kišobran

 

 

 Thank You Baudelaire objavili svoj prvi spot

Thank You Baudelaire objavili svoj prvi spot

 

 

Thank You Baudelaire je indie-rock-dance bend kompletiran u proleće 2011. godine. Od tada vredno i pažljivo biraju sastojke za nove pesme i video klipove. Ljut, snažan bas praćen suptilnim ženskim vokalom čini okosnicu njihovog zvuka. Uspešno iscrtavaju liniju između energičnih, đuskavih refrena i mirnih i dugačkih bridževa.

Debi nastup imali su u decembru 2011. na rođendanu Kišobrana. TYB je pilot projekat Kišobrana kao muzičke etikete. To znači da je 2012. bendu prva aktivna godina, a mogu se već pohvaliti nastupima na festivalu Mikser (Parobrodova bina), Jelen Demofestu u Banja Luci, Šabačkom letnjem festivalu, kao i koncertom sa Nežnim Daliborom u bašti KST-a krajem jula.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=X7Tiw87UR7s|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Thank You Baudelaire – Brief Moments [Official Video]

Na proleće 2012. ušli su u projekat koji je neočekivano angažovao 50ak ljudi, a rezultat je EP "Racing Raindrops". EP sadrži četiri pesme, snimljen je i produciran u Beogradu, a masterovan u Pragu. "Racing Raindrops" je digitalno izdanje sa velikim brojem unikatnih omota. Svi omoti su delo Kišobranove foto radionice, a napravljeni su sa origami uputstvom za sklapanje.

Svaki nastup benda prate i vizuelizacije spremljene od strane Kišobran VJ-eva koji su ove godine bili rezidenti glavne bine Exita tokom “after 2” programa, a organizovali su i VJ-ing na Suba bini u saradnji sa KC Gradom.

Moto benda ironijom prikriva oštru kritiku moderne kulture:
If it weren't for him, no one would dare call this a piece of art.