Home

VESTI

Tes La Rok nastupa u Xlagoom-u

No Comments Latest

 Finski dab step di džej pod nazivom “Tes La Rok” nastupiće u 3. oktobra u 23 časa, u klubu "XLagoom" u okviru muzičke večeri "Pirate Fm".

“Tes La Rok” dugo je bio jedan od pionira helsinške muzičke andergraund scene, da bi nedavno zahvaljujući remiksu numere “Around The World Girls” na sebe skrenuo pažnju svetskih medija.
Ova numera proglašena je za najbolju numeru 2007. godine na dodeli "Dubstep Forum" nagrada.
Zvuk “Tes La Rok”-a duboko je ukorenjen u pravcima kao što su dab, brouken bits i tehno.

 

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti po ceni od 350 dinara u Bilet servisu i preko eventima, dok će na ulazu kluba na veče koncerta na one iznositi 400 dinara.

 Kao podrška u muzičkom maratonu od 6 sati i na dva odvojena stejdža, pojaviće se još i "Skiller", devetnaestogodišnji bitbokser iz Bugarske, Džejmz Bong, autor koji kombinuje old skul hip-hop sa novim matricama i hitovima, brejkbit di džej iz Rumunije “Sensorship” kao i Abdul Tom koji će beogradskoj publici predstaviti širok spektar muzičkih žanrova.

Na drugom stejdžu u klubu “XLagoom” nastupiće domaći dabstep izvoÄ‘ač “Boylah”, “Neutrino & Rebel B” i di džej "Oki".

 

"Pirate Fm" veče posvećeno je najsavremenijim urbanim muzičkim stilovima iz svih krajeva sveta. Svoju inspiraciju vuče iz rada piratskin (ilegalnih) radio stanica, koje funkcionišu u velikim metropolama i pre svega, muzike koju one predstavljaju. Širom sveta, od Sao Paola do Londona, predajnici se podižu na krovovima velikih stambenih zgrada, a male grupe entuzijasta emituju i predstavljaju svoj rad čitavom gradu. Upravo je to način na koji se novi muzički stilovi probijaju do svojih slušalaca, direktno iz kućnih studija do radio talasa, a "Pirate Fm" će predstavljati neke od ovih kreativnih zvukova Beogradu, često po prvi put u ovom gradu.