Home

VESTI

TBF po prvi put nastupa u Beogradu!

No Comments Latest

TBF po prvi put nastupa u Beogradu!Najatraktivniji hrvatski bend TBF, koji trenutno obara sve rekorde koncertnim „Pistaccio metallic“ spektaklom, po prvi put nastupiće u Beogradu u petak 27. januara u 21h u sali Amerikana u Domu omladine.

 

Već objavljeni singlovi sa novog albuma „Mater“ i „Veseljko“ obećavaju sjajan provod publici u Beogradu, jer TBF koncerti uvek donose višesatnu odličnu svirku, puno plesa, gromoglasnog pevanja, smeha i zabave.

 

Za njih kažu da kada ih slušate želite odmah i sada da ste na letovanju, da ste preplanuli, opušteni i veseli…ali takođe da su direktni, kritični, hrabri i uvek beskrajno zabavni!

Ova splitska šestorka se od svog nastanka 1990. godine, nametnula jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank soul i rege zvucima. Direktni tekstovi pesama prožeti lokalnim humorom i nepresušnom socijalnom tematikom, spotovi koji su uvek koncipirani kao mini filmovi i sjajni i originalni nastupi već godinama osvajaju najrazličitije generacije publike.

 

 

 TBF

TBF

 

 
Uzbudljivu karijeru započeli bez većeg iskustva u stvaranju muzike, ali naslušani pionirskih hip hop albuma Run D.M.C., LL Cool J, Public Enemy i ostalih, tako što su 1992. snimili tri numere sa semplovima i repovanjem u kućnoj produkciji i plasirali ih na lokalne radio stanice.

 

Debi album „Ping-pong: Umjetnost Zdravog Đira“ koji su objavili tek 1997. vrlo brzo je zadobio kultni status na tadašnjoj sceni. TBF se nakon toga bavio i izvođenjem sopstvene predstave „Baš Beton i Stupovi Društva“, a sledeća tri albuma „Uskladimo Toplomjere“, „Maxon Universal“ i „Galerija Tutnplok”  predstavili su ih u potpuno novom svetlu. Taj period obeležilo je mnoštvo nagrada, nezaboravnih hitova kao što su „Yen Dva“, „Genije“, „Obračun kod Haikikija“, „Malo San Maka“ i „Alles Gut“ kao i turneje kojima su se predstavili kao prava koncertna atrakcija.

 

 

 TBF

TBF

 

 

dvorane i trenutno najprodavaniji album u Hrvatskoj doveli su ih do titule jednog od najtraženijih bendova na ovim prostorima. Da momci iz TBF-a imaju veliku bazu fanova i u Srbiji pokazuju sjajni nastupi održani na Trenchtown festivalu prošle kao i na Exitu 2006. i 2010. godine.

 

Postavku benda koji beogradskoj publici sprema još jedan nezaboravan nastup čine vokal Mladen Badovinac, vokal i elektronika Luka Barbić, vokal Aleksandar Antić, bas Ognjen Pavlović, gitara Nikša Mandalinić i bubanj Janko Novoselić.

Ulaznice za nastup TBF u Beogradu prodaji su od danas na svim prodajnim mestima Eventima, putem sajta www.Eventim.rs, na blagajni Doma omladine i u Dallas Music Shopu u Sremskoj 2. Cena ulaznice u pretprodaji iznosiće 700 dinara, dok će na dan koncerta biti 900 dinara.