Home

VESTI

Sutra se u Novom Sadu iznenada pojavljuje Sila

No Comments Latest

Neočekivana sila„Odsviraćemo klasičan rok koncert koji će opet biti za gibanje i uživanje u igri”, najavljuje bubnjar benda Nemanja Aćimović…

Sastav „Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar” održaće koncert u klubu „Trema” sutra od 22 sata. Dva člana su napustila bend, ali niko ih nije zamenio, već nastavljaju da nastupaju kao trojka, s tim što je Boris Mladenović s mesta tonca prešao na mesto basiste.

Svaka svirka „Sile” je specifična, a u Novom Sadu, gde su bili i prošle godine (u „Izbi”, u staroj postavi), sutra uveče će, kako najavljuju, biti i te kako drugačije od onoga na šta su navikli njihovi fanovi. Uvek su se prilagođavali ambijentu, a i sada su prinuđeni da to učine.
– Dosad smo se trudili da pravimo krosover sa di-džejevima, što znači da smo svirali plesnu klupsku muziku, uslovno rečeno za tehno publiku. Pravili smo celovečernje žurke, ali „Trema i ostala mesta u Novom Sadu, nisu u mogućnosti da to obezbede. Zato ćemo ovaj put odsvirati klasičan rok koncert koji će opet biti s muzikom za gibanje i uživanje u igri – najavljuje bubnjar Nemanja Aćimović.
Zanimljivo je da „Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar” svira disko muziku instrumentima za rokenrol. Tako su ranije uspevali da pomire publiku koja ide na rejv žurke i „klasičnu koncertnu publiku.
– Kada smo počeli 1997. godine, samo ime nam je omogućilo da nas javnost zapazi. Srbija je bila pod sankcijama, a mi smo bili zamena za strane grupe i nudili novi obrazac zabave koji se svodio na DJ nastupe. Zato smo u prve dve-tri godine bez ijednog spota, reklame, pesme(!) napravili bum i imali po hiljadu ljudi jednom mesečno u različitim prostorima – priseća se Nemanja, koji sedi i za bubnjevima „Jarbola” i „Lira Vege”.

Članovi „Sile” autori su muzike za filmove „Munje” i „Apsolutnih 100”. Krunom njihove karijere mogao bi da se nazove album „Sunca” iz 2002. godine, koji im je produciorao Dušan Kojić Koja. Na njemu peva i solistkinja grupe „Lira Vega” Zoja Borovčanin, koju će moći da čuju i posetioci sutrašnjeg koncerta. Ulaznica košta 250 dinara u pretprodaji. Pre svirke prodavaće se za 350 dinara.

Otkazan koncert „Goribora”

Kao gosti na koncertu „Sile” nastupiće „Groove orchestra”, bend koji postoji četiri godine, a u poslednje vreme radi sa šest članova. U njihovoj muzici zastupljeni su elektro, pank, džez, pop i drugi muzički pravci. Inače, koncertni vikend je večeras trebalo da najavi bluz bend iz Bora „Goribor”, ali je njihova svirka odložena, zbog bolesti jednog člana grupe. Kako je za „24 sata” rekao Srđan Tomić, PR menadžer kluba „Route 66”, njihov koncert biće održan u tom klubu što je skorije moguće.

 

 

 

Izvor: 24sata