Home

VESTI

Stvari Džejmsa Brauna na aukciji

No Comments Latest

 Ljubitelji muzike Džejmsa Brauna dobiće priliku da kupe neke od stvari koje su pripadale legendi soula, na aukciji koju će "Christie's" 17. jula organizovati u Njujorku.

Na aukciji će se naći neki od Braunovih instrumenata, rukom pisani tekstovi pesama, nagrade i drugi predmeti. Na prodaju će biti ponuđeno ukupno 320 predmeta, čija se vrednost procenjuje na oko milion dolara.

Kožni kaiš sa crveno-srebrnom kopčom na kojoj piše "Sex Machine" procenjen je na sumu između 2.000 i 3.000 dolara.

Tu će biti i Braunova nagrada Kenedi centra iz 2003, čija je vrednost procenjena na sumu između 10.000 i 15.000 dolara, kao i njegova Gremi nagrada za "Living in America" (između 15.000 i 20.000 dolara). Među odećom koja će biti ponuđena su i Braunovi karakteristični kostimi jarkih boja koje je nosio na nastupima.

Braunov klavir procenjen je na sumu između 15.000 i 20.000 dolara.

Oni sa skromnijim budžetom moći će da kupe fotografije, beleške i pisma koji će, kako se očekuje, novog vlasnika dobiti za nekoliko stotina dolara.

Braun je preminuo u decembru 2006. u 74. godini, ostavivši većinu svog bogatstva fondovima za obrazovanje neprivilegovane dece.

Njegova imovina predmet je spora i sudskih procesa u kojima učestvuju članovi njegove brojne porodice, kao i bivše devojke i bivše žene.

Šestoro njegove odrasle dece, zajedno sa partnerkom Tomi Rej Hajni, pokušavaju da ospore njegove poslednje želje.

Problemi i trzavice oko Braunove zaostavštine od početka su toliko ozbiljne, da porodica nije mogla da se dogovori ni oko mesta sahrane. Braun je, čak deset nedelja nakon smrti, privremeno sahranjen blizu imanja svoje ćerke Deane Braun Tomas.