Home

VESTI

Stiže novi album Rocketjuice And The Moon

No Comments Latest

Stiže novi album Rocketjuice And The MoonBend u kojem su Damon Albarn, Flea i Tony Allen najavljuje svoje prvo izdanje. Rocketjuice And The Moon, novi projekat koji čine Damon Albarn, Flea i Tony Allen, najavio je objavljivanje svog prvog albuma za 26. mart.

 

Damon Albarn iz grupa Blur i Gorillaz započeo je na ovom albumu sa basistom Red Hot Chili Peppersa i bubnjarem grupe The Good, The Bad & The Queen još 2008.

 

 

Nakon što su se njih trojica sreli u avionu na letu za Lagos. Album je sniman u Albarnovom studiju u Londonu, a na njemu je ovaj trio sarađivao sa izvođačima kao što su Erykah Badu, pevačica iz Malija Fatoumata Diawara, reper iz Gane M. anifest i Hypnotic Brass Ensemble.

 

 

 Stiže novi album Rocketjuice And The Moon

Stiže novi album Rocketjuice And The Moon

 

 

Rocketjuice And The Moon su prvi put zajedno nastupili u oktobru prošle godine, a Albarn je izjavio da bend nije sam smislio ovo neobično ime: "Neko u Lagosu nam je napravio omot, i tako ga je nazvao… A meni je to odgovaralo, jer je traženje imena za još jedan bend uvek nezahvalan i komplikovan posao…" 

 
Albarnov bend Gorillaz juče je najavio saradnju sa Andréom 3000 iz Outkast i James Murphyjem iz LCD Soundystem. Pesma "DoYaThing" je snimljena za kampanju kompanije Converse pod nazivom "Three Artists".

 

 

Izvor:

mtv.rs