Home

VESTI

Stiže prvi Repetitor!

No Comments Latest

 

Obaveštavamo vas da će se debi album sastava Repetitor – Sve što vidim je prvi put, zvanično naći u prodaji od 30. oktobra.

Repetitor je nastao u zimu 2005. godine u Beogradu kada se Ana-Marija Cupin pridružila Mileni Milutinović i Borisu Vlastelici koji su već neko vreme svirali zajedno.

 

Želja za pravljenjem pesama na maternjem jeziku i sviranjem bile su jake tako da Repetitor svoje prve nastupe ima već početkom 2006. u beogradskom klubu Blue Moon. Usledio je niz koncerata po Beogradu: Drugi novi klub Studentskog kulturnog centra, stadion Tašmajdan (manifestacija Rock'n'roll škola), Dom omladine, klubovi Akademija, Žica i Ana 4 pištolja… ali i van Beograda: od Subotice, preko Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Arilja, Niša, sve do Vranja i Skoplja, ali i Zagreba, Osijeka, Banja Luke i Pule.

 

 

Na ovim koncertima Repetitor osvaja pažnju publike svežom energijom koju isporučuje u velikim količinama, kao i jednostavnim pesmama i britkim tekstovima koji pozivaju na razmišljanje. Nastupaju i sa poznatijim bendovima kao što su Partibrejkersi, Kanda Kodža i Nebojša, Jarboli, Dža ili Bu, Obojeni Program, kao i na mnogim festivalima: Exit (Fusion Stage), Jelen Pivo Live, Nisomnija, Art&Music, Trenchtown…

 

Bend prošle godine na festivalu Art&Music u Puli – najbitnijem regionalnom muzičkom dogaÄ‘aju posvećenom neafirmisanim bendovima – ubedljivo osvaja prvo mesto glasovima žirija i publike.

 

Prvih sedam dana izdanje će moći da se kupi samo u B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd), a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u zemlji.

U pitanju je treće izdanje u ediciji Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.  

Prvi studijski snimak grupe, hit-singl Ja, koji je objavljen na kompilaciji Jutro će promeniti sve?, proveo je 5 nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova Radija B92. Repetitor učestvuju sa tri pesme i na kompilaciji Zdravo zdravo zdravo (Kultur Akt, 2008), na kojoj je predstavljeno pet novih bendova iz Beograda.

Album Sve što vidim je prvi put snimljen je ove godine, najvećim delom u drugoj polovini aprila u studiju producentske kuće Digimedia u Beogradu i početkom maja u Puli (studio Partyzan), a dodatna nasnimavanja raÄ‘ena su tokom avgusta i septembra u pomenutom beogradskom studiju.

Repetitor su: Boris Vlastelica (gitara, glas), Ana-Marija Cupin (bas) i Milena Milutinović (bubnjevi).  
Dugo išÄekivani debi album jednog od najmlaÄ‘ih beogradskih bendova – Sve što vidim je prvi put  predstavlja moderno rokenrol izdanje koje će vas osvojiti svojom energijom i neposrednošÄ‡u.

TakoÄ‘e najavljujemo da će se u drugoj polovini novembra u okviru pomenute edicije pojaviti i debi album novosadske grupe Slaptrap.  
Podsećamo da je 1. septembra u istoj ediciji objavljen prvi album Nežnog Dalibora – Sredstva i veštine, a 1. oktobra debi Petrola – Nezgodno vreme opasni dani. Izdanja mogu kupiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova.

Bitne internet adrese:
www.popboks.com/scena/repetitor
www.myspace.com/repetitor
www.digimedia.rs
www.odlicanhrcak.com