Home

VESTI

Spot za prvi singl Multietničke Atrakcije

No Comments Latest

Spot za prvi singl sa debi albuma Multietničke Atrakcije

Obaveštavamo vas da je objavljen spot za prvi singl sa istoimenog debi albuma sastava Multietnička Atrakcija, za pesmu Minijaturna građevina.

Spot možete pogledati u nastavku članka, a nastao je prema scenariju i u režiji Pavla Vučkovića; montažu je uradila Andrijana Arsenijević; direktor fotografije je Đorđe Arambašić; kostim je radila Magdalena Klašnja, a scenografiju Demir Ahmetović. Tehničku podršku pružila je Digimedia (www.digimedia.rs).

Mladi filmski reditelj Pavle Vučković nagrađen je za svoj kratki film Beži zeko, beži na Filmskom festivalu u Kanu 2003. godine.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=RKHJ0NUlVAw|width=450|height=364{/mgmediabot2}


Debi album Multietničke Atrakcije je osmo izdanje u ediciji Nova srpska scena, kojom producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS.
 
Multietnička Atrakcija će nastupiti u klubu Klupče u Zrenjaninu, u petak, 5. februara, a potom na svečanoj ceremoniji dodele Godišnjih nagrada Popboksa, u beogradskom Domu omladine (sala Amerikana), u četvrtak, 11. februara.

Multietnička Atrakcija o sebi:
Multietnička Atrakcija muziku i zvuk, najprodorniju i najjasniju emociju, koristi kao alat za ostvarivanje i proizvodnju jasne slike filtriranog i proživljenog sveta!
Sublimacijom savremenog društva u kome živi, Atrakcija svoj izraz neminovno naziva progresivnim rock and rollom.

Pažljivo osmišljeni i unikatni nastupi sigurno su najveća atrakcija Atrakcije.
        
Biografija:
Multietnička Atrakcija u obliku kakav je danas, svoje prve korake beleži juna 2008. godine. Prvom izdanju prethodilo je dosta nastupa, koncerata i rada na specifičnom izrazu. Prva i za sastav važna potvrda rada je nagrada web magazina POPBOKS za Najbolji novi bend 2008. godine, a kao nagrada je usledilo snimanje prvog albuma Multietničke Atrakcije u studiju Digimedia. Sastavu je značajan podstrek bilo osvojeno prvo mesto na 13. Art and Music festivalu u Puli…

…nastaviće se

Prvi album grupe Multietnička Atrakcija u prodaji


Multietnička Atrakcija su Osman Ahmed (bubnjevi, vokal) i Demir Ahmetović (bas, prateći vokal).
Spisak pesama:

1. Minijaturna građevina
2. Disko gaj
3. Veliki grad
4. Jan Pavijan
5. Intermeco br.1
6. Džek pot u Las Vegasu
7. Multietnička Atrakcija
8. Hevi trak
9.  N.L.O.
10. Intermeco br.2
11. Paklena pesma
12. Neće održati svoj koncert  
 

Album je snimljen 9, 10, 11. juna i 5. i 6. jula 2009. godine u studiju Digimedia u Beogradu. Producent izdanja je Boris Mladenović. Postprodukcija i mastering studio Digimedia.


Izdanje se može kupiti u kafeu Šikarica (Skadarska 22, Beograd), B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd) i u IPS-ovim radnjama.

Bitne internet adrese:
www.myspace.com/multietnickaatrakcija
www.youtube.com/user/popbokstv

www.digimedia.rs
www.odlicanhrcak.com