Home

VESTI

Sound od the Universe

No Comments Latest

Depeche Mode - Sound od the UniversePevač Dejv Gan u intervjuu za "Bilbord" objašnjava kako nastaje previše pesama u studiju, i koje meÄ‘u njima dospevaju na album.

"Sounds of the universe" je 12. album benda koji ćemo u maju slušati na UšÄ‡u, i sadrži zarazne melodije sa notom mraka.

"Vrlo smo individualni, ali ja lično baš volim melanholične pesme. Možda ne u smislu tempa, već teksta. Cinična lirika u kombinaciji sa lepom melodijom je pun pogodak", rekao je Gan za "Bilbord".

Grupa koja postoji već tri decenije uskoro kreće na "Turneju po univerzumu", u okviru koje će održati 57 koncerata za četiri meseca, od kojih 37 u Evropi.

Kritičari kažu da su DM "posvetleli" svoj zvuk, mada se to ne bi videlo iz spota za singl "Wrong", u kojem su prikazane i žrtve nasilnih zločina. Album je "demokratski" snimljen u Njujorku, gde Gan živi, kao i Kaliforniji, gde se nastanio tekstopisac Martin Gor.

"Ovo je prvi put da smo imali previše pesama za album. Ranije bismo napisali nekoliko dobrih, a zatim počeli masovnu proizvodnju, jer kao da nam je falilo nešto da nas pokrene u pravom smeru. To je zaista dug proces, ali sa novim albumom je išlo potpuno drugačije", rekao je Gan.

Depeche Mode - Sound od the Universe

 

U studiju je odmah nastalo više od 20 pesama, od kojih su neke ušle u finalni izbor, a ostale će biti uključene u deluks izdanje albuma.

Klavijaturista Endru Flečer otkriva da bend često ima nesuglasica oko reda kojim će pesme biti postavljene.

"Martin stalno ima potrebu da najbolje pesme stavlja pred kraj. Sa ovim albumom, nismo morali da se svađamo, znali smo da će od prve do poslednje biti sjajne", rekao je on.

Gor kao ključne pesme navodi "Peace" i "Little soul", koje sažimaju glavnu temu albuma, oslobođenje, slobodu i svetlost.

"Napisao sam ih jednu za drugom, i nekako su celom albumu udahnule smisao. Zaista mislim da su vrlo spiritualne. Postavile su kamen temeljac za ostale numere".

Kontrast izmeÄ‘u melodije i melanholije je ono što milione fanova i dalje privlači ka Depeche Mode. Gan, Gor i Flečer su tokom 30 godina zamalo umrli, zamalo se raspali i zamalo napustili muziku. Ipak, prodali su više od 100 miliona albuma, iako sebe ne smatraju mejnstrim bendom, a njihovu prošlu turneju videlo je skoro tri miliona ljudi u 31 zemlji.

Album "Sounds of the universe" pojaviće se u prodaji 21. aprila.

 

 

 

Izvor

MTS Mondo