Home

VESTI

Ringišpil na EXIT etiketi

No Comments Latest

Ringišpil na EXIT etiketi

Exit Label i Tuborg predstavljaju novo izdanje etikete, album “Nikad više mlad, lep i glup” novosadskog benda Ringišpil, dostupan za besplatno preuzimanje na sajtu www.exitmusic.tv.

Ringišpil je osnovan 2003. godine u Novom Sadu i od svog osnivanja jedan je od koncertno najaktivnih bendova u regiji.

Ringišpil je poznat po melodičnim ska-punk pesmama uz reggae uticaj, uz nekad šaljive, a ponekad oštre političke tekstove.

Ringišpil snima svoj prvi album "Neverovatna Skatastrofa" u samostalnom izdanju. 2006. izlazi im prvi službeni album "Cuga, Putni Troskovi.." u izdanju DirtOld-a u Hrvatskoj i Lithium Records u Makedoniji.

Tokom 2008. snimaju svoj drugi album "Luzeri Iz Kraja" koji je izdao novosadski Studentski Kulturni Centar, a pesma "Cuga Ili Sise Dve" provela je nekoliko nedelja na prvom mestu liste domaćih singlova radija B92.

Pored brojnih koncerata u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Mađarskoj, nekoliko puta nastupali su na EXIT festivalu, DirtyOldFestu, EXTREME festu u Ukrajini, SKAVILLE festu, Organiziranom Kaosu, kao i na antifašističkom festivalu u Novom Sadu 2004.

Do sada su na koncertima i festivalima nastupali uz Hladno Pivo, Atheist Rap, Superhiks, TBF, Los Fastidios, The Adicts…

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=geo4SY7iKqg{/mgmediabot2}
Ringišpil – epidemija

 

 

Na ovom, najnovijem albumu nalazi se trinaest numera. Za pesmu „Epidemija“ je urađen spot u režiji novosadskog reditelja Miloša Pušića. Pesma „Biće bolje“ se vrtela po radio stanicama kao radio singl.

Ringišpil je prošle godine otvorio Exit festival nastupom na glavnoj festivalskoj bini, a ove godine su takođe najavljeni za nastup na Exit-u.
 

 

Ringišpil

Ringišpil

 

 

Oni su:

Jovan Živanović – vokal,gitara
Vuk Čuvardić – bas
Dejan Garić – bubanj
Sava Botić – orgulje
Milan Kerezović -saxofon

EXIT label je srpska online etiketa, nastala u februaru 2009. godine kao odgovor na novi način distribucije muzike, sa željom da kvalitetnim domaćim izvođačima pruži što bolju promociju , kako kroz besplatan download, tako i nastupima uživo. Na ovaj način Exit, uz podršku Tuborga, kao brenda koji posebnu pažnju obraća na novu muzičku scenu, želi da omogući svim talentovanim muzičarima da kroz sistematsku podršku, postojeću infrastukturu i promotivne kampanje za Exit festival stavi i u službu promocije bendova.

Do sad je na Exit etiketi izdato 20 izvođača iz Srbije i regiona, sa više od 200 000 preuzimanja celih albuma i skoro pola miliona preuzimanja pojedinačnih pesama, koji se mogu skinuti sa sajta Exitmusic.tv .

Exit online etiketa nastaviće da predstavlja najbolja imena domaće i regionalne scene, čiji će albumi biti dostupni za besplatan download, i aktivno će promovisati muzičare sa ovih prostora.